A védőoltást az Úristen ajándékának tartom – Sillye Jenő a Vasárnapnak

„Végre nyugodtan megölelhetem majd az unokáimat!”

„Nagyon hiányzik, hogy végre elmehessünk a szentmisére, vihessem a gitáromat és énekeljek a Jóistennek!” – fogalmazott Sillye Jenő dalszerző, a keresztény könnyűzene első magyarországi „apostola”, akinek hitvalló dalain és szerzeményein egész nemzedékek erősödtek meg. Jelenleg alig várja, hogy feleségével közösen beoltathassa magát a koronavírus elleni vakcinával, és így végre újból megölelhesse az unokáit.

– Szinte naponta halljuk a jó híreket a koronavírus elleni oltásról. Mégis akadnak szkeptikusok. Ön beoltatja magát?

– Eléggé elkeserítő számomra, hogy némelyek negatívan állnak ehhez a kérdéshez. Nevetséges. A magam részéről már nagyon várom, hogy rám kerülhessen a sor –

a feleségem és én az elsők között jelentkeztünk!

A részünkről ez a legtöbb, amit megtehetünk, és amivel meghálálhatjuk a gyermekeinknek, hogy mindeddig olyan nagy gondossággal vigyáztak ránk. Természetesen mindenek felett bízunk az Úristen irgalmában. 

Sillye Jenő: Sok ajándék volt az életünkben

– Látja esetleg a koronavírus elleni oltás alternatíváját, egy olyan eszközt, amely hasonlóan hatékony lehetne a járvány leküzdésében?

– Nincsen más megoldás. Elég csak megnéznünk, mekkora pusztítást végzett ez a vírus nemzetközi viszonylatban – idehaza ehhez képest még egészen jól állunk. Az idősebb korosztály nagyon értékes tagjai búcsúztak el tőlünk a járvány következtében. Tehát az egyedüli lehetséges védekezés, ha beoltatjuk magunkat.

– Sok hiedelem kering az oltóanyag különböző hatásaival kapcsolatban. Ön nem fél az előre nem látható, esetleges káros következményektől?

– Kiváló orvosaink vannak. Nagyszerű emberek és szakemberek. Sokan keresztények közülük. Az ő szavuk számomra nem megkérdőjelezhető. Gyalázatos dolognak tartom, amikor támadják őket, és tönkreteszik a hitelességüket. Ahogy más betegségek esetén is bíznánk a szavukban, úgy most sem tehetünk mást. Ha visszaemlékszünk, a kommunizmus embertelen éveiben is ugyanígy dolgoztak értünk orvosok, akik sokakat mentettek meg ebben az országban a fertőző betegségek ellen beadott akkori védőoltások révén.

Adjunk hálát a Jóistennek a mai orvosainkért és tudósainkért is, akik iszonyatosan nagy munkát végeznek értünk, és cserébe mindenki csak gyalázza őket, és okosabb akar lenni náluk. Isten csodálatos kegyelmi ajándéka, hogy egy magyar virológus kutatónő munkája révén kaphatjuk meg mi most a védőoltást. 

– Ön szerint mégis honnan erednek az ellenséges hangok?

– Úgy látom, hogy akik ellenzik az oltóanyag használatát, politikai gyűlölködésből teszik. Azzal próbálnak fogást találni a miniszterelnökön, hogy az oltás ellen hergelik az embereket. Mások az üzleti világukat féltik, mert eddig mindent eladhattak a jámbor embereknek, akik elhitték, hogy az ő termékeiktől válnak egészségessé – vagy akár halhatatlanná… Az oltásellenzők mérhetetlenül alacsony erkölcsi szinten mozognak. Gonosz hátsó szándékokkal szédítik a hiszékeny és buta embereket. Észre kellene vennünk, hogy nincsen felelősségteljesebb, jobb megoldás, mint az oltás.

A feleségemmel együtt már alig várjuk, hogy megkaphassuk. A védőoltást az Úristen ajándékának tartom.

Nemcsak azért imádkoztunk ezidáig szüntelenül, hogy minket mentsen meg Isten – hiszen hívő emberként tökéletesen tudjuk és hisszük, hogy nem földi értelemben kapunk örök életet –, hanem azért is, hogy a világon mindenütt segítsen azokon, akiket még nálunk is jobban megpróbál a pandémia.

Hálás vagyok az orvosokért, akik értünk, a mi egészségünkért küzdenek, és imádkozom értük minden nap, hogy az Úristen áldása és bölcsessége segítse őket döntésekben és áldozatos munkájukban.

– Hogy van most, és mire vágyik legjobban a beoltást követően?

– Jól vagyok, egészségesnek érzem magam – egy ilyen átvészelt időszak után is, amely ellen soha egy rossz szavunk nem volt. Olyan jó, hogy vannak gyermekeink, akik segítettek bennünket!

Végre nyugodtan megölelhetem majd az unokáimat, akik bátran jöhetnek újra a papához és a mamához, hogy személyesen is együtt lehessen a család.

Nagyon hiányzik, hogy elmehessünk a szentmisére, vihessem a gitáromat, és énekeljek a Jóistennek! Milyen csodálatos lesz újra szentáldozáshoz járulni és meggyónni!

 

Ahol élet van, ahol a család a fontos, ott van a boldogság – Sillye Jenő a Vasárnapnak

Jézus az én orvosom és békességem – Sillye Jenő a Vasárnapnak

Kiemelt képünk forrása: Vasárnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre