Imahadjárat: Vasárnap imádkozzunk együtt a békéért

A közösségi „imahadjárat” az orosz-ukrán háború óta egyre erőteljesebb. Vasárnap este országos Rózsafüzér imádságra hívnak minden testvért a Szent István-bazilika előtti térre.

Szeptember 11-én, vasárnap 19 órától országos Rózsafüzér imádságra hívnak a szervezők – Kemenes Gábor atya, Kindelmann Győző, Péri Márton és Péri Zsuzsanna – minden testvért, akik hazánk, Európa és a világ békéjéért aggódnak.

A központi ima szervezői kérik az ország plébániai, lelkiségmozgalmi és más közösségeit, hogy ezzel egyidőben ki-ki a maga városában, településén csatlakozzon az imádsághoz, hogy együtt könyörögjünk hazánk védelméért és a béke nagy ajándékáért.

„Hisszük, hogy ha egy szívvel-lélekkel kérjük a Boldogságos Szent Szűz, Magyarország Védasszonya közbenjárását hazánkért, az Úr letekint ránk, és beteljesíti bibliai ígéretét: »Tudom, milyen terveket gondoltam el felőletek! Ezek a tervek a békére vonatkoznak, nem a pusztulásra, mert reménységgel teli jövőt szánok nektek. Ha majd segítségül hívtok és könyörögve hozzám jöttök: meghallgatlak titeket« (Jer 29, 11-14).”

Ima-hadjáratot indítottak: Legyen Ön is a Szent István-bazilika előtt (Forrás: Pixabay.com)

A szervezők kérik, hogy a hívek naponta egyszer imádkozzák el a Rózsafüzért, egyénileg és közösségileg. Továbbá, hogy mélyítsék el magukban az Úrral való egység imáját a Szeretetláng-üzenetekből, mint hatékony védelmi imát a gonosz támadásai ellen, – lehetőség szerint – naponta többször elmondva:

Imádott Jézusom! Lábunk együtt járjon. Kezünk együtt gyűjtsön. Szívünk együtt dobbanjon. Bensőnk együtt érezzen. Elménk gondolata egy legyen. Fülünk együtt figyeljen a csöndességre. Szemünk egymásba nézzen és tekintetünk összeforrjon. Ajkunk együtt könyörögjön az Örök Atyához irgalomért. Ámen.

 

Ungváry Zsolt: A békét nem megkötni, hanem megélni kell!

Iratkozzon fel hírlevelünkre