Robert Sarah bíboros: „Tévedés Isten Szavát a tömeges bevándorlás reklámozására felhasználni”

Robert Sarah guineai bíboros a Valeurs Actuelles-nek adott interjújában keményen bírálta, sőt „a rabszolgaság új formájának" nevezte a jelenlegi tömeges bevándorlást.

A Vatikán Istentiszteleti és Szentségi Kongregációjának Ferenc pápa által nem is oly rég kinevezett prefektusa – minden bizonnyal egyes püspöktársai megszólalásaira is célozva – kijelentette: „Isten szavát a bevándorlás reklámozására használni nem más, mint téves bibliaértelmezés”. Szerinte az Egyház semmiképpen “sem asszisztálhat a rabszolgaság ezen új formájához; amennyiben a Nyugat tovább halad a mostani végzetes úton, úgy a születések visszaesése miatt egyszerűen el fog tűnni, helyét pedig elfoglalják az érkező idegenek, mint ahogy egykor Rómát is megszállták a barbárok.” Majd mindehhez még hozzátette:

A hazám muszlim többségű, tehát tudom, miről beszélek”.

Az ún. „konzervatív nézeteiről” is elhíresült Sarah bíborosnak egyébként két vaskos (interjú)kötete is kapható már magyarul: az Isten vagy a semmi, illetve a tavaly év vége felé megjelent A csönd ereje. (Mindkét könyvet Barsi Balázs, az idén Széchenyi-díjjal kitüntetett ferences szerzetes fordította.)

Forrás: Valeurs Actuelles

Iratkozzon fel hírlevelünkre