Az örökkévalóság nyelve a magyar – mondta Kocsis érseknek a Szentatya

A Facebookon vezet „útinaplót” a vatikáni ifjúsági szinóduson részt vevő magyar főpásztorok egyike, Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita. A főpap időről időre érdekes történeteket is megoszt követőivel – így történt ez a napokban is.

Az október elején elkezdődött püspöki szinódus tizenötödik rendes közgyűlésén – amely „a hit, a fiatalok és a hivatástisztázás” hármas témaköréről tárgyal – Magyarországot Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök és Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita képviseli.

Kocsis Fülöp Facebook-oldalán folyamatosan beszámol a szinódusról és az ahhoz kapcsolódó eseményekről.

Egyik legfrissebb, október 11-ei bejegyzésében az érsek vidám és a magyar hívők számára érdekes történetet osztott meg. Egy liftben készült fotón – mint írta – „ismerős arcok lehetnek”. Az ismerős arcok egyike a szerző, Kocsis Fülöp érsek, a másik pedig maga Ferenc pápa.

A kép történetéről szólva Kocsis Fülöp érsek-metropolita azt írta: „az esti szünet után közösen mentünk föl az emelete Feri atyával. Ezúttal azonban nem a debreceni, hanem a római püspökre gondolok. Szóval, amikor néhány bíborossal együtt beléptünk a Szentatyával a liftbe, fölismert, és nyomban azt mondta, nem régen tudta meg, hogy az örökkévalóság nyelve a magyar. Tudniillik egy örökkévalóság kell, mire valaki megtanulja. Én is, de a jelenlevő bíborosok még nagyobbat kacagtak”.

További adalék a rendhagyó liftezéshez, hogy a felvonót a benne tartózkodók a vidám beszélgetés közepette elfelejtették elindítani, így az egyik gárdista nyitotta rájuk az ajtót – ő is beszállt, s elindította a liftet. 

(Kocsis Fülöp érsek Facebook-oldala nyomán)

Iratkozzon fel hírlevelünkre