Varga Mihály: tovább bővült a magyar gazdaság

A magyar gazdaság az elhúzódó háború ellenére növelte teljesítményét, az uniós rangsorban előkelő helyen szerepel – kommentálta Varga Mihály a második negyedéves statisztikai adatokat a Facebook-oldalán szerdán. Videóüzenetében a pénzügyminiszter az adatokat kedvezőnek nevezte.

A Központi Statisztikai Hivatal szerdai közlése szerint a második negyedévben 6,5 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az előző negyedévhez képest 1,1 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye. A pénzügyminiszter kiemelte:

a növekedéshez az aszály sújtotta mezőgazdaságon kívül minden ágazat hozzájárult, jól teljesített az ipar, a kereskedelem, a turizmus, a pénzügyi ágazat és az infokommunikáció.

A magyar gazdaság teljesítményének alapja a munka, a foglalkoztatásban állók száma meghaladta a 4,7 milliót, a munkanélküliségi ráta rekord alacsony, a 3 százalékot közelíti – mutatott rá.

Azon dolgozunk, hogy a háborús válságban is megvédjük a magyar gazdaság növekedését, megőrizzük a munkahelyeket, tovább csökkentsük a hiányt és az államadósságot

– jegyezte meg végül a videóüzenetben.

Forrás: Facebook/Varga Mihály

A címlapkép forrása: Facebook/Varga Mihály

Iratkozzon fel hírlevelünkre