Dicsőítők és próféták, indul a nyári Dics-Suli!

A Nyári Dicsőtő és Próféta Iskolában a hét folyamán nagy tapasztalattal rendelkező magasan képzett keresztény zenész-tanárok, dicsőítők tanítanak. A tábor nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy megismerkedhessünk sok dicsőítővel, szolgálókkal, akik Magyarország különböző régióiból, a határon túlról, különféle gyülekezetekből érkeznek, és valójában egymástól is sok inspirációt nyerhetünk – olvasható a képzés honlapján. A 2022. július 25-től 27-ig tartó keresztény zenei kurzuson számos műhely közül választhatnak az érdeklődők.

A Dics-Suli keretein belül az idén 15 éves Próféta Iskola sokunk számára egy kihagyhatatlan szellemi műhellyé vált, ahol a biblikus felkészítések mellett törekednek az erő, a szeretet és a józanság hármas mércéjét alkalmazni. A szervezők szeretnének továbbra is nagyobb hangsúlyt helyezni a képzések mellett Isten jelenlétének megélésére.

De nem csak a prófétai lelkületre képzik ki az érdeklődőket. Lakatos Péter püspök dicséretvezetés műhelyt tart. Bárki betekintést kaphat egy dal hangszerelésének fontos szempontjaiba egy tapasztalt producer, Ferencz Péter Peet segítségével. A keresztény dalok fordításának egyik koronázatlan királya, a számos külföldi dicséretet magyar nyelvbe öltöztető Kerekes Ernő pedig a dalfordítás és dalírás szóerdejében mutatja meg a helyes irányt.

Emellett hangszerek szerint szakosodva a jelentkezők a hangszeres tudásukat is fejleszthetik (dob, basszusgitár, elektromos gitár, akusztikus gitár, billentyű, fuvola, trombita, szaxofon, hegedű). Úgy szokták mondani, hogy a legszebb hangszer az ember torkában van elrejtve. Az énekkurzus – Fóris Rita, Andelic Jonatha Jota és Kedl Ildi mentorálásával – abban segít, hogy ezt a kincset felfedezzük és helyesen használhassuk Isten dicsőségére.

Akik megvallanak engem az emberek előtt… – hitvalló előadók az A Dal 2022-ben

Ebben az évben ismét megrendezik az „Evangélista Iskola” gyakorlati evangélizációs kurzusát. Délelőttönként kipróbált, az evangélizálásban, bizonyságtételben gyakorlott szolgálók tanítanak, délutánonként tapasztalt utcai evangélisták vezetésével, Debrecen utcáin hirdethetik a résztvevők Jézus szeretetét. „Imádkozunk az emberekért, a betegek gyógyulásáért, a szükségben levőkért. Meghívjuk Őket a Dics-Suli esti, szabadtéri rendezvényeire, ahol egy újabb erőteljes istenélmény vár rájuk” – áll az esemény honlapján.

A program részletesen leírja a táborra vonatkozó költségeket. Gyerekeinkkel is érkezhetünk. Abban is segítenek, hogy vigyáznak rájuk, amíg a szülők a kurzusokon bővítik ismereteiket a dicsőítés és a prófétai szolgálat területén. A nyár legjelentősebb keresztény könnyűzenei kurzusa azoknak is felkeltheti az érdeklődését, akik az esti, nyilvános programokba szeretnének bekapcsolódni, akár laikus érdeklődőkként.

 

Guns N’ Worship

Számos nyári, zenei programon találkozhatunk Jézussal

A Dics-Suli egész héten át hálát ad Istennek

Fotó: Facebook/Dics-Suli

Iratkozzon fel hírlevelünkre