Veled harcolok – Azapeet dala most még aktuálisabb

Veled harcolok – Azapeet klipje ma különlegesen aktuális

Ferencz Péter Peet producer, énekes, az Azapeet zenei projekt vezetője szerint szellemi küzdelemben vár a keresztényekre. Olyan folyamatok zajlanak jelenleg a világban, amelyek a bibliai társdalmi normákkal és a keresztény értékrenddel mennek szembe. „Magyarországon még olyan szerencsés helyzetben vagyunk földrajzilag és politikailag, hogy a vihar előtti csendben lehetőségünk van összeszednünk a muníciót a ránk váró küzdelemhez” – mondta az előadó, akit a Veled harcolok című dal live videoklip megjelenése okán kérdeztünk a szám hátteréről.

„Legyen úr az igaz szeretet szívemben, most már nekem fáj, ami fáj teneked. Veled harcolok én” – halljuk az Azapeet Projekt Veled harcolok című számának ismétlődő üzenetét a refrénben. Kerekes Ernő dalszövege újra a lényeget ragadta meg. Noha a zeneszám videóklipje nagyon militárisra sikeredett, azért azt mégis határozottan kifejezi, hogy a szellemi szinten folyamatos harc folyik.

Ennek a szellemi harcnak a győztese Jézus Krisztus, aki a szeretetből értünk vállalt keresztáldozatávál már eldöntötte ennek a küzdelemnek a kimenetelét. „Szabadságomért is te küzdöttél. Határtalan létből földre jöttél. Nem felejtem el, hogy így szerettél. Feláldoztad önmagad” – fogalmazza meg a megváltásunk üzenetét a dal.

A Veled harcolok nem áll meg a leírások szintjén, hanem konkrét állásfoglalásra késztet minden hallgatót. Nincsen semleges pozíció. Ha Isten mellett állunk, az ő fájdalmát is meg fogja osztani velünk. Ez sokszor azt eredményezi, hogy ha megvalljuk őt az emberek előtt, vele leszünk szembeszélben és szenvedésben ugyanúgy.

A napokban kikerült a szám live videója is a megosztó oldalakra. Ferencz Péter Peet a Pengetőnek a dalról elmondta: „Ez a dal nem a földi háborúról szól. Az Efezusi levélben olvassuk, hogy nem test és vér ellen van nekünk tusakodásunk, hanem szellemi harcot vívunk. Ez tehát a keresztény elhívásunk része, a profilunk. Aki még nem tette le Isten mellett a voksát, annak egyfajta buzdítás ez a dal. A földi harc a földi fegyverekkel nekünk nagyon rosszul áll. Ezt próbáltuk meg kikarikírozni az eredeti klipünkben. Ezért lovaglunk az unikornison vagy húzunk cseresznyés zoknit a katonai uniformishoz.

A keresztények pályája nem a földi háború, hanem a szellemi harc. Istennel megyünk háborúba. Szellemi hadviselés zajlik.”

A zenekar frontembere aláhúzta a keresztények pacifista álláspontját, miszerint a fizikális hadviselést kötelesek vagyunk ellenezni. „A szellemi harc egyre növekedni látszik. Isten is megígérte, hogy a világban egyre nagyobb viharok fognak dúlni. Ebből következően növekedő szembeszélben kell majd helytállnunk. Ezért kell döntenünk, hogy Isten oldalán harcolunk. Meg kell vallanunk, hogy nekünk is fáj, ami Istennek fájdalom. 

Ferencz Peet kifejtette, hogy a szembeszél alatt olyan folyamatokat kell értenünk, amelyek politikailag is szembemennek a keresztény értékekkel és a Biblia által képviselt társadalmi normákkal. „Magyarországon még olyan szerencsés helyzetben vagyunk földrajzilag és politikailag, hogy a vihar előtti csendben lehetőségünk van összeszednünk a muníciót a ránk váró küzdelemhez. Amikor ez a kényelmesebb helyzet elmúlik, megerősödve tudunk a ránk váró szellemi harcban, illetve a fiatalok felé végzett szolgálatban helytállni, amely az Azapeet Projekt alapcélkitűzése. Hiszem, hogy eljutunk oda, hogy az egyház úgy fog világítani, mint a hegyen épült város” – mondta az előadó.

 

 

Szellemi harcban szellemi fegyverekkel kell küzdenünk

Azapeet hittel teli dala bátorítás a legreménytelenebb helyzetekben

Iratkozzon fel hírlevelünkre