Gyurcsányozás és sárdobálás: Márki-Zayék egymásnak ugrottak az előválasztási vitán

A Gulyás Márton-vezette Partizán műsorában keményen egymásnak ugrott Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt és a DK-s Mucsi Tamás. Kérdés, hogy valóban ekkora az ellentét a készülődő szivárványkoalíció egyes képviselői között, vagy csak szerepeket játszanak?

A Partizán címet viselő YouTube-csatornát az a Gulyás Márton jegyzi, akit a szélesebb közvélemény a Sándor-palota előtti festékes „akciója” révén ismert meg. Gulyás előszeretettel szólaltat meg műsorában olyan ellenzéki politikusokat vagy politikus aspiránsokat, akik szeretnének mindent megtenni Orbán Viktor kormányának leváltásáért. Emlékezetes: Márki-Zayt is többször zavarba hozta a műsorvezető, valamint Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltjének renoméját is pár kérdéssel porig rombolta.

Ezúttal a Mindenki Magyarországa Mozgalom arca és a Demokratikus koalíció politikusa, Mucsi Tamás feszültek egymásnak a műsorban, melynek nyitókérdése Jakab Péter, az országgyűlésben elmondott bicskanyitogató beszédére vonatkozott. Emlékezetes, Jakab a miniszterelnököt fenyegette börtönnel, szexuális erőszakkal. Márki-Zay meglátása szerint ember az emberrel, politikus a politikussal nem beszélhet így. Sőt, miniszterelnök-jelöltként ez a stílus, amit a Jobbik elnöke képvisel, egyáltalán nem megengedhető. Innentől, mondhatjuk, elszabadult a pokol és egyfajta gyurcsányozós, személyeskedő, egymást becsmérlő sárdobálásba fulladt a vitának induló beszélgetés.

Már csak egy kérdés merülhet fel az átlagpolgárban: amennyiben hatalomra kerül az ellenzéki összefogás, miben fognak egyetérteni?

Íme a teljes videó:

Kiemelt képünk forrása: MTI/Mohai Balázs

Iratkozzon fel hírlevelünkre