Büszkeség és balítélet: Karácsony a Pride-on

Karácsony Gergely „kereszténységébe” simán belefér az LMBTQ fertője

„És igen, keresztény is vagyok, bár kétségtelenül a magam módján. De nem ennek ellenére, hanem éppen ezért vagyok itt. Mert tudom azt, hogy mindnyájan a Teremtő képére lettünk teremtve. És tudom azt, hogy bár nem vagyunk egyformák, de egyenlők igen. És tudom azt, hogy az a Teremtő, akiben én hiszek, mindannyiunkat egyformán szeret, és ha ő ezt megteheti velünk, miért ne tehetnénk meg mi is egymással?” – fogalmazott a Pride felvonuláson előadott politikai kampánybeszédében Karácsony Gergely főpolgármester, aki „heteroszexuális apaként és keresztény emberként” szólt az LMBTQ-emberek melletti kiállásának okairól. Az indoklása komoly problémákat vet fel, amelyre többen azonnal reagáltak a kereszténység valódi tanítását tartva szemük előtt.

Kereszténység, amelynek semmi köze Krisztushoz

„Egy istentelen ideológia szállja meg keresztény egyházak testét, és a mi nevünkben mutatkozik be” – fogalmaz véleménycikkében Szabados Ádám, Karácsony Gergely a Pride-felvonuláson tett nyilatkozatára reagálva. A szerző szerint Budapest főpolgármestere mindezzel azért hozakodhatott elő, mert egy ismert lelkész áldását küldte a rendezvény résztvevőire. Ám ettől a ponttól kezdve nem pusztán politikai megnyilvánulásról kell beszélnünk,  amely a saját kedve szerint él a kereszténység értékeivel, eltorzítva azokat. „Nem a politikusokról beszélek tehát most, hanem azokról az egyházakról, amelyek identitása lett az isteni törvények megszegése (vö. 2Thessz 2,3). Ennek a kereszténységnek semmi köze Krisztushoz. A szó jánosi értelmében antikrisztusi” – áll a cikkben.

„A szentségtelenségünkkel odamehetünk a Megváltóhoz, hogy megvalljuk és megtisztuljunk belőle, hiszen ő ezért jött. A szentségtelen vágyak ünneplése azonban tökéletesen idegen a bűnösök Megváltójától. Krisztus a paráznákból szenteket csinál, ezért hív magához mindenkit, minden elképzelhető bűnnel és céltévesztettséggel.

A szivárványos kereszténység viszont Isten szent menyasszonyából csinál paráznát. Nem lehet közünk hozzá” – szögezi le Szabados Ádám.

Az LMBTQ-lobbi emberei terroristák – Osztie Zoltán a Vasárnapnak

Aki csak maga módján keresztény, nem az

Karácsony Gergely megnyilvánulását mások sem hagyták szó nélkül. Máthé Zsuzsa újságíró a főpolgármestert egyenesen csak „maga módján kereszténynek” nevezte, aki az Isten nélküli új „szeretetvallás” és az LMBTQ-ideológia szolgálatába szegődött. „Aki pedig keresztény emberként ellenvéleményt fogalmaz meg e botrányosan kiforgatott gondolattal szemben, máris ragasztásra kész a címke: »gyűlöletkeltő, aki szembemegy a felebaráti szeretet krisztusi tanításával« – mutat rá a szerző.

Liberális keresztény? Muti, légyszi!

Igeharc

A cikk írója a főpolgármesteri pride-os bibliaóra tanítására szintén a Bibliából származó igehelyekkel válaszolt: „Jézus a házasságtörő asszonnyal találkozva irgalmasságot tanított, de nem csak azt. A bűnös asszonyt és a bűnt élesen elhatárolta: szeretettel közelített a bűnös emberhez, de kérlelhetetlenül, feketén-fehéren nemet mondott a bűnre, a valódi gyógyulás egyedüli útját megmutatva az asszonynak: »menj el és mostantól fogva ne vétkezz«” – idézi Jézus szavait Máthé Zsuzsa, aki a Máté evangélium 18, 6 versével adja meg a kegyelmdöfést a látszólag keresztény politikusnak, amely a kicsinyek megbotránkoztatásáért járó malomkőről tesz említést.

Manipulatív és rossz a felvetés, hogy Jézus elmenne a Pride-ra

 

De mi a szeretet?

Fülöp Ákos katolikus pap Karácsony Gergely ominózus beszédből „a Teremtő mindenkit egyformán szeret” mondatot emelte ki és elemezte. „A mondat önmagában igaz is lehet. De számos kérdést felvet. Leginkább azt, mit jelent a szeretet. Vajon amikor a szülő a gyermekét eltiltja valamitől, már nem szereti? Ha egy pedagógus a hibásan megírt dolgozatra ráírja az elégtelent, már nem szereti a tanítványát?

A Teremtő – akiről valljuk, hogy maga a szeretet – férfinak és nőnek alkotta az embert. Azt is kijelentette, hogy a férfi elhagyja apját, anyját, feleségéhez csatlakozik, és a kettő egy testté lesz. A mindennapi életben is tapasztaljuk, hogy nem egyformán szeretünk. Másként szeretem a házastársamat, a szüleimet, a gyermekeimet. A Teremtő is úgy szeret, ahogy az az üdvösségemet szolgálja. Ebből végső soron az következik, hogy a kiinduló állítás így nem igaz. Vagyis a Teremtő mindenkit szeret, de mindenkit másképp: úgy, ahogy számára szükséges – világít rá a főpolgármester téves Biblia-értelmezésére a katolikus lelkipásztor.

 

 

Székely János: Az LMBTQ-mozgalmak nem toleranciát kérnek, hanem szeretnék ideológiájukkal áthatni az egész társadalmat

Isten a homoszexuálisokat is hívja

Székely János: Ne kényszerítsék arra a társadalmat, hogy házasságnak kelljen nevezni az azonos neműek együttélését!

A kiemelt kép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre