Székely János: Az LMBTQ-mozgalmak nem toleranciát kérnek, hanem szeretnék ideológiájukkal áthatni az egész társadalmat

A szombathelyi megyéspüspök nem első alkalommal tisztázza az LMBTQ-mozgalmakkal kapcsolatos egyházi álláspontot. Székely János szerint az azonos neműekhez vonzódó ember is Isten teremtménye és képmása, aki tiszteletet, befogadást, szeretetet kell, hogy kapjon. Ezzel együtt a főpásztor leszögezi: az identitás nem olyan dolog, amit magunknak kitalálunk, hanem olyasvalami, amit elsősorban kapunk. „Nagyon torz lesz az a társadalom, ahol önmagukat megteremteni akaró személyek sokasága él együtt” – állítja a katolikus püspök.

A férfi és a nő szerelméből új élet

Székely János – a korábbiakhoz hasonlóan – most megjelent nyilatkozatában rámutatott: a Teremtő Isten úgy alkotta meg a világot, hogy a férfi és a nő szerelméből élet fakadjon. Azt akarta, hogy az emberi élet szeretetből, szerelemből fakadjon. Nem is csak a fogantatása pillanatában, hanem később is. Egy gyermek a szüleinek szeretetében, ebben a szeretettel, tisztelettel, odaadással, hűséggel, vidámsággal, kedvességgel teli légkörben nőhessen fel. Ebben bontakozhasson ki az egyénisége – írja a püspök, aki tudomásul veszi, hogy vannak emberek, akik valamilyen oknál fogva inkább a saját nemükhöz éreznek vonzalmat.

A szombathelyi megyéspüspök kijelentette: a kereszténység meggyőződése az, hogy amíg ez a vonzalom nem válik cselekedetté, addig az illető személy nem vétkes. Székely János szerint az azonos neműekhez vonzódó ember is Isten teremtménye és képmása, aki tiszteletet, befogadást, szeretetet kell, hogy kapjon. Sok esetben ezt a szeretetet és tiszteletet nem kapták és nem kapják meg a társadalomtól, gyakran a keresztényektől sem.

Az Alaptörvény elérte az egyetlen alaptörvényt: Isten örök határozatát – Barsi Balázs a Vasárnapnak

Bocsánatot kérünk a homoszexuális emberektől

„Emiatt az ilyen személyek bocsánatát kérjük, és igyekszünk mindent megtenni, hogy a szüleik, barátaik, munkahelyük és az egyházi közösségek is a minden embert megillető szeretettel és tisztelettel viseltessenek irántuk” – kért bocsánatot a homoszexuális emberektől a katolikus püspök az őket ért, esetlegesen előforduló hátrányos megkülönböztetések miatt.

Rosszul időzített LMBTQ-érzékenyítés

Az LMBTQ-lobbi iskolásokat célzó érzékenyítését Székely püspök rosszul időzítettnek látja, de úgy véli, hogy a kereszténység azt is helyesnek tartja, hogy a gyermekek számára az iskolákban és másutt ismereteket adjanak át a házasságról, a nemiségről, és ezen belül szóljanak az azonos neműek iránt vonzalmat érzőkről is. A főpásztor sajnálkozásának adott hangot, amiért az ilyen tanórákon szinte szó sem esik az életre szóló szerelem, a hűség, a totális önátadás hatalmas titkáról, drámájáról és kihívásáról, hanem csak a testi kapcsolat technikai részéről adnak némi felvilágosítást. Ez azonban hatalmas károkat okoz, amelyek a gyermekek és fiatalok egész életére kiható negatív következményekkel járnak – fogalmazott Székely János.

Már nem rúghatnak ki senkit azért, mert transznemű vagy homoszexuális

Választható identitás – torz társadalom

A megválasztható nem identitás kérdésében a szombathelyi megyéspüspök kategorikusan kijelentette: az identitás nem olyan dolog, amit magunknak kitalálunk, hanem olyasvalami, amit elsősorban kapunk. Az ember nem a maga teremtője – mutatott rá határozottan a katolikus főpásztor, hozzátéve, hogy

„nagyon torz lesz az a társadalom, ahol önmagukat megteremteni akaró személyek sokasága él együtt.”

Székely János fontosnak találta azt is elmondani, hogy a homoszexuális vonzalom nem genetikailag determinált jelenség, amely a férfiak esetében leggyakrabban a szimpatikus és közeli apa hiánya miatt alakul ki.

Az LMBTQ-lobbi emberei terroristák – Osztie Zoltán a Vasárnapnak

A főpásztor közleményében rávilágított arra, hogy „az LMBTQ mozgalmak nem egyszerűen toleranciát kérnek a társadalomtól, hanem szeretnék áthatni a maguk ideológiájával az egész társadalmat, az oktatási rendszert az óvodáktól az egyetemekig, a reklámok és a filmek világát, a kultúrát, munkahelyeket és a szabadidő eltöltésének helyeit. Kérjük az LMBTQ mozgalmakat, hogy határolódjanak el az ilyesfajta jelenségektől” – áll a püspöki nyilatkozatban, amely teljes terjedelmében itt olvasható.

Forrás: 777

 

 

Székely János: Ne kényszerítsék arra a társadalmat, hogy házasságnak kelljen nevezni az azonos neműek együttélését!

Isten a homoszexuálisokat is hívja

Isten minden homoszexuális embert szeret

Iratkozzon fel hírlevelünkre