Varga Mónika: Az éneklés kapocs lehet Istenhez

Varga Mónika, Varga Attila lánya maga is dicsőíti Istent zenével

Varga Attila neve és tevékenysége elválaszthatatlan a hazai keresztény könnyűzene történetétől. A ma is aktív zenész lánya is az elődök útját választotta, és szintén Istent dicséri muzsikával. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő ifjúsági találkozón, a Forrásponton is találkozhattunk már az énekes gyönyörű hangjával. Varga Mónika kifejtette, hogy számára csak egy kicsi hártya választja el a dicsőítést a magamutogató előadástól.

Varga Mónika a legtöbbeknek a Forráspont Találkozón Vizy Márton mellett tűnhetett fel, aki az esemény egyik dicsőítésvezetői feladatát látta el. A zenével való kapcsolata azonban már sokkal korábban elkezdődött. Édesapja otthoni dalszerzése, illetve zongoratanár édesanyjának muzikalitása egészen kis korától hatott rá. 

„Egész gyermekkoromban összekapcsolódott számomra a hitélet és a zene, így később nehéz volt elképzelnem, hogy csendben is lehet imádkozni. Pedig arra is szükség van” – vallotta meg az énekes, aki szerint csínyján kell kezelni a dicsőítést, mert azt csak egy nagyon vékony hártya választja el a magamutogatástól.

„A Margit körúti ferences templomban tizenöt éves koromtól kezdtem az énekvezetést. Váratlanul kaptam egy hívást vasárnap délután fél négykor, hogy a fél nyolcas misén nekem kellene mikrofonba énekelnem. Mélyvízbe dobtak, de nem volt helyettem más, így elvállaltam. A gitározás, az éneklés meghatározóvá vált az életemben.  Teljesen önazonos vagyok, amikor énekelek” – tárta fel a dicsőítésvezetői szolgálatának kezdteteit Varga Attila keresztény énekes dalszerző lánya.

Az utolsó vacsora vérkeringésében élek – Varga Attila a Vasárnapnak

Varga Mónika szerint, ha a zene és a hit összetartozik, az éneklés kapocs lehet Istenhez. A dicsőítésvezető állítja: minden dalban ott lehet a lélekkiáradás, de ha dicsőítő dalról van szó, akkor Istent lehet érezni mögötte, és meg lehet tapasztalni az ő jelenlétét.

„Egy dicsőítő ének nem szólhat rólam. Ha énekelek, és előrébb helyezem a saját személyemet, akkor az az éneklés megszűnik ima lenni”

– vallja az énekes, akit havonta lehet hallani Kistarcsán, Dolhai Attila mellett.

Forrás: Magyar Kurír

 

 

Az igazság törékeny, a szeretet hajlékony – Vizy Márton a Vasárnapnak

Beimádkozták a fiatalok a BOK-csarnokot a ForrásPonton

A kiemelt kép forrása: You Tube (Forráspont)

Iratkozzon fel hírlevelünkre