El a kezekkel Gyöngyöspatától!

Vonult már ott a Magyar Gárda, mondott indulatoktól fűtőtt beszédet a kiscicás korszaka előtti Vona Gábor és menekítette onnan busszal az állítólag veszélyben lévő romákat egy liberális alapítvány. Gyöngyöspatát minden szélsőség megtalálja magának. Segíteni azonban egyik sem segít, hiszen miután elérte célját, otthagyja, mint aki jól végezte dolgát – a káosszal együtt.

Legutóbb ismét a szélsőliberálisok voltak azok, akik megtalálták maguknak a települést. Feltüzelték a helyieket, pert indítottak az állam ellen egy 2004-ben kezdődött szegregáció miatt. 

És nyertek. A falu pedig veszített. Nem pénzt, annál sokkal fontosabbat: az elmúlt években nehezen megteremtett békét.

Gyöngyöspatának és/vagy az államnak csaknem 100 millió forintot kellene fizetnie kárpótlásul. A kormány jelezte, hogy pénz helyett valami sokkal hasznosabbat adna: tudást. Informatikai, nyelvi és egyéb képzéseket. Vagyis azt, ami segítene az itteni hátrányos helyzetű embereknek abban, hogy beilleszkedhessenek a XXI. századi társadalomba. Ez azonban nem kell. Azt nem tudjuk, hogy az ottani romáknak kellene-e, mert őket nem kérdezték a jogaik felett állítólagosan őrködő szélsőliberálisok. A lényeg, hogy nekik nem kell.

Pedig a keresztény segítségnyújtás – és általában az adományozás – alapvető szabálya, hogy ne pénzt adj, hanem tudást, információt, technológiát; hiszen azzal hosszú távon segítesz.

A kormány pedig nem a levegőbe beszél, amikor ezt mondja. Már csak azért sem, mert ez a kabinet adott romastratégiát egész Európának, ez a kabinet vezetett vissza több százezer embert a munka világába és ez a kabinet duplázta meg az egyetemre járó romák számát.

Gyöngyöspataiak!

Csak arra kérlek benneteket, hogy a szemeteknek higgyetek! Ne hagyjátok, hogy lerombolhassák az elmúlt időszak eredményeit! Ne hagyjátok, hogy a csöndes építkezést felváltsa a hangos veszekedés!

Ne bízzatok állítólagos jóakaróitokban! 

Mert ők csak a bizniszt látják bennetek. Ugyanúgy, ahogyan a napfény nélküli cellákban ülő gyilkosokban és a tranzitzónában várakozó migránsokban.

 

Fotó: MTI/Komka Péter

Iratkozzon fel hírlevelünkre