Fecske-verseny indul Nagymaroson

Leginkább nemzeti madarainknak, a fehér gólyának, a kerecsensólyomnak és a fecskének az ember segítségére van szükségük megmaradásukhoz, a fecskék állománya vészesen fogy – áll a verseny felhívásában. A szervezők arra kérik a jelentkezőket, hogy különböző eszközökkel segítsék a madarak otthon építését.

A verseny feladata, hogy mihamarabb, lehetőleg még a fecskék megérkezése előtt a jelentkezők fotózzák körbe a házuk homlokzatát, ha van már rajta fecskefészek, akkor azzal együtt, ha nincs, akkor nélküle. Ezt követően fecskevédelmi eszközökkel és saját ötletekkel segítsék, csalogassák a madarakat, hogy fészket, otthont építsenek.

Ősszel ismét arra kérik a versenyzőket, hogy fotózzák le a ház homlokzatát megint úgy, hogy látszódjon, több lett a fecskefészek az év során. A szervezők szerint nem könnyű a feladat, hiszen a fecskék válogatósak, még az is lehet, hogy nem az első évben telepednek majd meg.

Győztest több kategóriában hirdetnek:

1. Akinek legtöbb új fecskefészke lett
2. Akinek nem volt, de sikerült megtelepítenie házánál a fecskéket, ebben a kategóriában is a legtöbb fészek nyer
3. Aki saját ötleteivel tudta odacsalogatni a fecskéket, nem a hagyományos módszerekkel

A madarak odacsalogatásáról olvashatnak az MME honlapján található fecskevédelmi leírásokban, Orbán Zoltán Madárbarát kert című könyvében.

Nevezés április 10-én, a klubnapon lesz, vagy a timo3@citromail.hu e-mail címen.

Iratkozzon fel hírlevelünkre