V4 érv amellett, miért legyél szabadságon június 20-23. között!

V1: Mind a négy visegrádi ország képviselteti magát az ekkor zajló VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón Nagymaroson! V2: Négy napon át a Dunakanyarban kapcsolódhatsz ki, a fesztivál zárónapján a Kossuth-díjas Misztrál együttes koncertjén kapcsolódhatsz be! V3: Fültanúja lehetsz a legendás drum and bass trió, a Kosheen fellépésének! V4: Színházi és utcaszínházi előadásokat láthatsz, szintén négy ország művészeitől!

Kis Domonkos Márk fesztiváligazgató így ajánlja a 2024. június 20-án, csütörtökön kezdődő, június 23-án, vasárnap záródó rendezvényt:

Színházi, zenei és nappali kísérőprogramjainkkal összművészeti élményt kínálunk, mindezt családbarát, természetközeli és festői környezetben.

V1: Mind a négy visegrádi ország képviselteti magát

A visegrádi országok egy-egy izgalmas zenei formációja is színesíti a palettát a nagymarosi fesztiválon, amely 4 napon át 5 színpadon 60 zenei programot vonultat fel. Üdítően friss indie-pop szerzeményekkel megpakolva érkezik Pozsonyból Anika Iris. Csehországot a Tygroo képviseli; balkán motívumok, fúvósok szimfóniája elektronikus zenével, jazz és rap elemekkel megbolondítva. A post-punk műfajban utazó, merész gitár riffjeiről híres The Pau Lengyelországból érkezik. Paulina szólóprojektjével végig turnézta Európát, de Izraelben is megfordult, ezúttal a VéNégy Parton fog a húrok közé csapni a fesztivál zárónapján.

V2: A Dunakanyarban kapcsolódhatsz ki, a Kossuth-díjas Misztrál koncertjén kapcsolódhatsz be

A fesztivál zárónapjának programját gazdagítja a Nagymaroson hazai pályán játszó Misztrál együttes, akik ezen a nyáron már mint Kossuth-díjas zenekar lépnek a fesztiválok színpadjaira. Heigl László, Heinczinger Miklós, Pusztai Gábor, Tóbisz Tinelli Tamás, Török Máté magyar és külföldi költők verseinek magas színvonalú és eredeti hangzásvilágú megzenésítéséért, a magyar zenei kultúrát gazdagító, értékes és sokoldalú művészi tevékenységük elismeréseként kaptak Kossuth-díjat idén.

 

Pusztai Gábor, Heigl László, Török Máté, Tóbisz Tinelli Tamás és Heinczinger Miklós (b-j), a Liszt Ferenc- és Kossuth-díjas Misztrál együttes tagjai is zenélnek Nagymaroson: Fotó: MTI/Illyés Tibor

V3: Fültanúja lehetsz a drum and bass trió, a Kosheen koncertjének

A fesztivál külföldi headlinere a drum and bass trió, a Kosheen; június 22-én, szombaton lesz övék a nagyszínpad, ahol nem mellesleg olyan közönségkedvenc bandák kapnak még helyet, mint a 30Y, AWS, Beton.Hofi, Dzsúdló, Elefánt, Irie Maffia vagy a Tankcsapda. Visszatér az Analog Balaton, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, valamint élő zenekari show-val érkezik Co Lee. A Subscribe a Rage Against The Machine Tribute Show-ját hozza Nagymarosra. Alaposan megtáncoltatja a közönséget az Aurevoir., a Brains és a Firkin.

2024. június 22-én lép nagymarosi színpadra a brit drum and bass trió, a Kosheen. Forrás: szervezők

V4: Színházi és utcaszínházi előadásokat láthatsz, szintén négy ország művészeitől

A Karinthy Színház elhozza A szarvaskirály című előadását, a Kassai Nemzeti Színház az Anne Frank naplóját, a lengyel Rozbark Színház pedig a Kései szerelmesek a hold havában című darabját mutatja be Nagymaroson, az Olomouci Morva Színház operagálával jelentkezik. Az utcaszínházi truppok között szintén lesz magyar, szlovák, lengyel és cseh társulat.

4 nap varázslat a Dunakanyarban, színházi előadások és 60 zenei program a VéNégy Fesztiválon. Forrás: szervezők

Címlapkép: A VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó idén is összművészeti élményt kínál. Forrás: szervezők

Iratkozzon fel hírlevelünkre