Szomorú adatok Amerikából: Csökken a születési ráta, miközben óránként 44 abortuszt végeznek

Az USA éppen most tépi ki gyökerestől a földből saját jövőjét: rekordalacsonyra süllyedt az amerikai termékenységi ráta, ezzel párhuzamosan pedig minden eddiginél több terhességmegszakítás történik az Egyesült Államokban. Megdöbbentő számokról számolt be új jelentésében az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC).

Amint a Lifenews.com riportja beszámol róla: a CDC frissen közzétett adatai szerint Amerika teljes termékenységi rátája 1,62-ra esett vissza, azaz ennyi gyermeke születik átlagosan egy párnak. Ez a szám 2 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest, és bőven a reprodukciós szint alatt van, azaz ha a számok nem változnak, az állampolgárok száma meredeken csökkeni fog a jövőben, hiszen a születendő gyermekek nem pótolják majd az elhunytak számát.

A jelenség, amely Föld egyes részein már megmutatta magát, hosszú távon hatalmas társadalmi és gazdasági problémákat okoz, hiszen a csökkenő társadalom képtelen ellátni az időközben megnövekedett számú idős embert, probléma lesz a munkaerőhiány, valamint a prostitúció és a szexuális célú emberkereskedelem magasabb aránya is. 

A számokból az is kiderül, hogy a CDC által rögzített teljes termékenységi ráta most a legalacsonyabb azóta, hogy az Egyesült Államok kormánya – közel egy évszázaddal ezelőtt – elkezdte nyomon követni az adatokat. Ez egyébként teljes mértékben a fejlett világban látható tendenciákat tükrözi.

Tavaly összesen 3 591 328 gyermek született az Egyesült Államokban, ami a legkisebb szám 1979 óta. 2007-től pedig a teljes termékenységi arányszám folyamatosan a reprodukciós szint alatt található – jegyezte meg a CDC. A Lifenews.com azt is hozzáteszi, hogy eddig a Biden-kormányzat által lehetővé tett – szintén rekordszámú – illegális bevándorlás segített ellensúlyozni az amerikai népességfogyást.

A számok különösen döbbenetesek annak a tükrében, hogy az amerikai abortuszklinika-hálózat, a Planned Parenthood mindeközben szintén rekordokat dönt az elvégzett abortuszok számában.

A Planned Parenthood is nemrég tette közzé éves jelentését, ami tartalmazza a tavalyi év adatait. Ebből pedig az derül ki, hogy az abortuszüzletág virágzik Amerikában: 2023-ban 392 715 csecsemővel végeztek abortuszok során. Ez pedig 5 (!) százalékos növekedést jelent a 2021-2022-es adatokhoz képest.

Hogy könnyebben el tudjuk képzelni: mintegy 1075 abortusz történik naponta, és így minden órában 44 kisbaba veszti az életét terhességmegszakítás miatt az Egyesült Államokban.

A félelmetes és szinte felfoghatatlan szám messze felülmúlja az emberiség bármely, korábban történt népirtásának adatait.

Forrás: Lifenews.com

Kiemelt kép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre