Hatvanmillió forintos segítséget kap a leégett visegrádi Hotel Silvanus

Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a visegrádi Silvanus Hotelnek a legfelső szintje és tetőszerkezete, a jelentős tűzkárt szenvedett, több mint 100 embert foglalkoztató, 4 csillagos szálloda helyreállítása elkezdődött, amelyhez a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 60 millió forinttal járul hozzá.

Az MTÜ kiemelte az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében, hogy a tovagyűrűző gazdasági hatások révén a térség szempontjából is kulcsfontosságú a Visegrád belföldi szálláshelyiforgalmának 46 százalékát biztosító hotel mihamarabbi újranyitása. A helyreállítási munkálatok várhatóan ősszel fejeződnek be – írták.

A közlemény szerint a Hotel Silvanus fontos szerepet tölt be a település foglalkoztatásában is, több mint 100 munkavállalója van.
A szálláshely a térségbeli turisztikai attrakciók, vendéglátóhelyek, üzletek révén további családok százainak megélhetését teszi lehetővé, hiszen a szállóvendégek ezek szolgáltatásait is igénybe veszik – jelezték.

A kormány az elmúlt években is több alkalommal támogatta a turisztikai ágazat bajba jutott vállalkozásait. Most sincs ez másképp!

– kommentálta Vitályos Eszter kormányszóvivő Facebook-oldalán. 

A közlemény szerint a szálloda tulajdonosa, Lantos Árpád hangsúlyozta: ebben a bevétel nélküli időszakban is mindenképpen meg kívánjuk tartani a munkaerőt, hozzátéve, hogy éppen ezért minden segítségért hálásak vagyunk.

A tulajdonos úgy fogalmazott, az MTÜ-től érkező segítség lehetővé teszi számunkra, hogy ne csak gyorsabban, de hatékonyabban állítsuk helyre és fejleszthessük a szállodát, és tovább lépjünk az üzemeltetés zöldítésében is. Így várhatóan már késő ősszel újra megnyit a hotel.

Iratkozzon fel hírlevelünkre