VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó Nagymaroson – Összművészet a mesés Dunakanyarban

A kiemelkedő színházi-, és utcaszínházi produkciók, valamint családi programok mellett pezsgő zenei élet várja a kultúra szerelmeseit június 20. és 23. között Nagymaroson. Ikonikus nemzetközi és hazai sztárfellépők, cseh, szlovák és lengyel zenei csemegék, táncház, Techno Yoga, elektronikus zenei utazások – 4 napon át 5 színpadon 60 zenei programot vonultat fel a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó.

A fesztivál külföldi headlinere a legendás drum and bass trió, a brit Kosheen. A nagyszínpadon olyan, a telt házas koncerteket halmozó, közönségkedvenc együttesek kaptak helyet, mint a 30Y, AWS, Beton.Hofi, Dzsúdló, Elefánt, Irie Maffia vagy a Tankcsapda – közölték szerkesztőségünkkel a szervezők.

Visszatér az Analog Balaton, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, valamint élő zenekari show-val érkezik Co Lee.

A kiemelkedő színházi-, és utcaszínházi produkciók, valamint családi programok mellett pezsgő zenei élet várja a kultúra szerelmeseit 2024. június 20. és 23. között Nagymaroson. Forrás: szervezők

A Subscribe a Rage Against The Machine Tribute Show-ját hozza Nagymarosra. Alaposan megtáncoltatja a közönséget az Aurevoir., a Brains és a Firkin.

A fesztivál zárónapjának programját gazdagítja a Kossuth-díjjal kitüntetett Misztrál együttes 

– ismertették a szervezők.

Mint írták, a visegrádi országok egy-egy izgalmas zenei formációja is színesíti a palettát.

Üdítően friss indie-pop szerzeményekkel érkezik Pozsonyból Anika Iris. Csehországot a Tygroo képviseli; balkán motívumok, fúvósok szimfóniája elektronikus zenével, jazz és rap elemekkel megbolondítva. A post-punk műfajban utazó, merész gitár riffjeiről híres The Pau Lengyelországból érkezik. Paulina szólóprojektjével végig turnézta Európát, de Izraelben is megfordult, a fesztivál zárónapján a VéNégy Parton csap a húrok közé.

A hazai feltörekvő zenekarok is képviseltetik magukat a fesztiválon, a könnyed fúziós jazztől, az elektronikus zenén át a progresszív rock és metalcore műfajáig rendkívül gazdag a kínálat.

Érkezik a kisbetűs ünnepnapok, a Hangfoglaló program által felfedezett tehetségek között találni a Cserihannát, akinek ez lesz az első igazi fesztiválszezonja, amit Nagymaroson, a VéNéggyel kezd.

Fellép Juhász Zoli, Géem, a Labek & Chrobak, Gorg & Benzol, Selah Vie, Szlimmy és a Vodka For Kids. Visszatér a fesztiválra Barkóczi Noémi Sallai Lászlóval kiegészülve, a Flanger Kids, Lil Frakk, Mehringer, Slapstick?, Sisi, Young B!TE és a Zækar. A vasárnapi rock-napot a Tengeri Püspök, a WIRES, valamint a Woodstock Barbie koncertje teszi teljessé.

Tartanak táncházat, a fűzfákkal övezett, vadregényes Duna-parti helyszínen egy szál gitáros produkciók és elektronikus zenei fellépők váltják majd egymást, OIEE egész estés Dj settel érkezik a fesztiválra, s a közönség tagjai Techno Yogán is részt vehetnek.

A vadregényes Duna-parti helyszínen egy szál gitáros produkciók és elektronikus zenei fellépők váltják majd egymást, s természetesen idén is tartanak táncházat. Forrás: szervezők

A hajnalig tartó bulik sem maradhatnak el, a Be Massive Horizon Party-ja a nyitónapot, Ludmilla ütős szettjei a szombati drum and bass napot, míg Spigiboy a zárónapot koronázza meg.

A szervezők vallják, hogy a fesztivál zenei felhozatalában mindenki megtalálja a kedvére valót, a kisgyermekkel érkező családoktól a Z generáció fiataljaiig.

Színházi, zenei és nappali kísérőprogramjainkkal összművészeti élményt kínálunk, mindezt egy családbarát, természetközeli és festői környezetben

– tette hozzá mindezekhez Kis Domonkos Márk fesztiváligazgató.

Címlapkép: A fesztivál külföldi headlinere a legendás drum and bass trió, a Kosheen. Forrás: szervezők

Iratkozzon fel hírlevelünkre