Ungváry Zsolt: Je suis Kornafeld János

„Nőket a közéletbe!”, sürgetik folyamatosan, többek között azzal alátámasztva ezt az invenciót, hogy kedvesebb, békésebb hangnem, nagyobb nyitottság és több empátia költözik így majd a világunkba. Ennek a látszólag tolerálható érvnek azonban élő cáfolatai mégis azok, akik leghangosabb és ellentmondás nem tűrő követelői az elgondolásnak.

Csak néhány név, akik – sokszor már az arcukra letörölhetetlenül ráfagyó – agressziójukkal, létezésükkel és tevékenységükkel elveszik az élét ezeknek a követeléseknek: a mindig acsargó Szabó Tímea, az ország nagyobbik felét folyamatosan vérig sértő és von haus aus egy demokráciában vállalhatatlan Dobrev Klára, a diktatúra működtetőjéből jogállamisági tanítónénivé avanzsáló Lendvai Ildikó, a választókat patkányoknak tartó és médiamanipulációval hamis narratívákat megalkotó Bangóné, az EU-ban nyíltan a magyarok pénze ellen dolgozó Donáth Anna, vagy a legelvetemültebb, a magzatgyilkos Cseh Katalin.

„Szomorú, hogy itt tart a magyar közbeszéd”, háborodott fel legutóbb a Momentum még nevében sem magyar képviselője, miután elvégezte szokásos napi rutinját – ezúttal a Ferencváros labdarúgó-csapatát jelentette fel az UEFA-nál az esetleges Gazprom szponzoráció miatt –, és a bejegyzése alá érkezett kommentek közül keresett egyet (gondolom, nem kellett sokat görgetnie), amelyik durva szavakkal véleményezi emberiségellenes bűnöktől hemzsegő ténykedését.

Mint kiderült, egy nyíregyházi szülész-nőgyógyász ragadta meg az alkalmat, ha már másképp nem tud üzenni hazánk és a Jóisten eme torz lelkű ellenségének, néhány valóban keresetlen és szokatlanul éles képpel fejtette ki véleményét.

Kornafeld János (érdekes, a máskor a személyiségi jogokra oly kényesek hisztériája ezúttal elmaradt a teljes név nyilvánosságra hozása miatt; de kedves János, ne bánja, legyen rá büszke!) csúnyán fogalmazott. De mindezt egy kommentben (ott sok durva dolog történik), miközben a másik az EP-ben gyilkoltatja a gyerekeket. Melyik a nagyobb bűn? Amit Cseh mond, tesz és képvisel, arra nincsenek szavak, arra kevés a publicisztika, arra még Kornafeld János szavai is kevesek. Az európai civilizációnak fel kellene fognia:

semmiben sem különbözik a magzatok lemészárlása attól, hogy a származásuk, a vallásuk vagy az anyagi helyzetük miatt likvidálunk embereket.

Csak sokkal kegyetlenebb, ráadásul sokkal védtelenebb csoport ellen irányul. Miért, hogy a gyerekek szexuális zaklatása ellen felhördül mindenki (egyébként nagyon helyesen, bár minden szexuális gonosztevőre és aberráltra csapna le a lehető legszigorúbban a törvény), de a gyerekek feldarabolása és kukába hajítása simán belefér, sőt üdvözlendő.

Néhány éve az írek szavaztak az abortusz liberalizálásáról, ami – főként a fiatalok voksai miatt – meg is történt. Olyanok szavaztak a magzatgyilkosság mellett tömegesen, akik – ha az ő születésükkor már élt volna a törvény – jó eséllyel meg sem születnek, ha hozzájuk hasonlóan „felvilágosult” és modern szüleik megtehették volna, hogy elvetetik őket.

„Itt tart a közbeszéd”, fanyalog eltartott kisujjal, miközben emberek megölésére buzdít, és ennek igyekszik minél tágabb törvényi kereteket adni. És ha szerinte ez nem gyilkosság, hanem támogatandó jog, miért zavarja, ha valaki az ő számára kívánja ezt?
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kórház persze gyorsan reagált, s (ahelyett hogy már régen Cseh orvosi diplomájának visszavonását sürgetnék) előbb felfüggesztették, majd gyors ütemben kirúgták az esküjéhez hű szülész-nőgyógyászt, aki pedig csak engedelmeskedett a bibliai parancsnak: szavatok legyen igen-igen és nem-nem. Embert ölni bűn. Orvosként különösen. Aki ezzel szembefordul, nem érdemel irgalmat.

Ha a kórház egy tömeggyilkos oldalára áll egy orvossal szemben, az kétségbe vonja elkötelezettségüket a gyógyítás és az élet tisztelete mellett. Ha az érzékeny „szép lelkeket” jobban zavarja egy joggal indulatos férfi trágársága, mint a gyilkosságot idealizáló orvosi végzettségű politikus káros tevékenysége, az súlyos aránytévesztés.

Ha egy orvost kirúgunk azért, mert védi az életet, ott kizökken az igazságba vetett hit.

Mindez nem a zöld idióták Németországában, nem a woke-ba őrült alzheimeres Biden Amerikájában, hanem a konzervatív Magyarországon. Szégyen!

Címlapkép: Cseh Katalin, a Momentum képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre