Egy óra az Antikrisztussal

Annie Christ drag queenként tart gyerekeknek rendhagyó, "ismeretterjesztő" órákat.

Mivel korábban is foglalkoztunk már a drag-jelenséggel, ezért cikkünkben eltekintünk az idegen fogalmak újbóli bemutatásától.

A Philadelphia-környéki közösségek és családok felvették a harcot egy könyvtárral szemben, mikor kiderült, milyen botrányos órákat és műsorokat tartanak ott gyermekeik számára. Az előadó drag queen, Annie Christ (szójáték: AntiChrist – antikrisztus) neve is már egy nyílt támadás a kereszténység ellen, az viszont, hogy ő “Drag Queen Story Fun Time with Annie” címmel tart kisgyermekeknek “ismeretterjesztő” órákat, jogosan keltett felháborodást a jóérzésű emberek tömegeiben.

A Lansdale-i Közkönyvtárban tartott alkalmak “az éjszakai klubok és pride-felvonulások túlszexualizált, perverz világát hozzák a könyvtárba a gyerekeknek” – olvasható a botrányos program ellen formálódó tüntetés Facebook-eseményénél.

A szülők nem értik, hogy az eddig megbízható könyvtári dolgozógárda most hogyan reklámozhat egy “mocskos szájú”, felnőtt előadót – akinek már a neve is botrányos -, hogy példaként álljon a gyerekeik előtt. 

A The Inquirer szerint a könyvtárhoz több forrásból is érkeztek panaszok.

“Kétségtelen, hogy sokkal több panasz érkezett az eseményre, mint eddig bármi más kapcsán”- nyilatkozta Tom Meyer, a könyvtár igazgatója, majd arról beszélt, hogy a műsor támogatottsága azonban messze meghaladja a panaszáradatot.

“Az egyik fő célunk az, hogy a közösségeinkben jelenlévő kulturális sokszínűséget ünnepeljük, és szerintem nagyon sok szülő érdeklődik is ez iránt, a Story Time üzenete pedig az elfogadásról és befogadásról szól.”

Pennsylvania különböző vidékein, Philadephiában és Dél-Jersey-ben 2017 óta visznek hasonló műsorokat a drag queenek. A Philadelphiai Szabad Könyvtár egymaga már több mint ötven ilyen eseménynek adott otthont.

Britanny Lynn, egy másik drag queen, a philadelphiai Please Touch múzeumban fog egy alkalmat tartani, melyről így nyilatkozott:

“Mi csupán a sokféleségre és az elfogadásra nyitunk egy új ablakot, ami nem annyira heteronormatív.”

Varga Gergő Zoltán

 

Forrás és kép: The Christian Post

Iratkozzon fel hírlevelünkre