Órákon át kérdezte Trump volt ügyvédjét a vádesküdtszék

A vádesküdtszék zárt ajtók mögött hallgatta meg Rudy Giulianit, Donald Trump volt amerikai elnök egykori ügyvédjét, New York volt polgármesterét a 2020-as választások utáni eseményeket vizsgáló eljárásban.

Rudy Giuliani szerda reggel érkezett az Atlantában, Georgia állam fővárosában működő 23 tagú testület ülésére, és helyi idő szerint délután 3 órakor távozott a bíróság épületéből a zárt ajtók mögött zajló meghallgatás végén. Ügyvédje újságírók előtt közölte, hogy

tartják magukat a szabályhoz, hogy a vádesküdtszék ülésén elhangzottak titok tárgyát képezik. Bob Costello annyit mondott, hogy a meghallgatás „kétségtelenül jól ment”, mindenki nagyon szakszerű volt, és udvarias.

Meg nem erősített sajtóértesülések szerint Rudy Giulianival a testület közölte, hogy a „nyomozás alanyaként tekint rá”.

Ugyanez a testület beidézte Graham Lindsey republikánus szenátort is, Donald Trump közeli szövetségesét, akit szintén meg akar hallgatni a 2020 novemberében történtekről. Lindsey mentességére hivatkozva visszautasította az idézést, amit a múlt héten elutasított a bíróság, és kötelezte a vallomástételre.

Az Atlantában ülésező vádesküdtszék egy kerületi ügyész, Fani Willis kezdeményezésére alakult és azt vizsgálja, hogy történt-e törvénysértés Georgia államban a 2020 novemberi elnökválasztás után, amikor Donald Trump a választás szoros eredményének megváltoztatását próbálta elérni Georgia államban.

(MTI)

Az FBI házkutatást tartott Donald Trump floridai otthonában

Házkutatás Trumpnál – a Fehér Ház meglepődött

Nyilvánosak a Donald Trump házában tartott kutatás iratai

A címlapképen Donald Trump amerikai elnök koronavírus-fertőzésből felépült emberek beszámolóját hallgatja a washingtoni Fehér Házban 2020. április 14-én. Forrás: MTI/AP/Evan Vucci

Iratkozzon fel hírlevelünkre