Az MLSZ minden támogatást és segítséget megad a magyar szurkolóknak a foci Eb-n

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) minden támogatást és segítséget megad a helyszínen azoknak a magyar szurkolóknak, akik jelen lesznek Németországban a magyar válogatott Európa-bajnoki mérkőzésein – közölte Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy minden határátkelőhelyen – repülőtereken, közúton és a vasútvonalakon is – visszaállították az ellenőrzést a németországi kontinenstorna idejére, így az Eb-re érkezőknek számítaniuk kell arra, hogy a hatóságok félreállíthatják őket, átvizsgálhatják a gépjárművet, az pedig nagyon fontos, hogy személyazonosító okmányát senki ne felejtse otthon, mert ezt is ellenőrizhetik.

A válogatott szombaton 15 órától Kölnben játssza az első Eb-meccsét Svájc ellen, az előzetes számítások szerint a nemzeti együttes három Eb-meccsére összesen 40 ezer drukker érkezik Magyarországról.

A papválogatott edzője szerint Magyarország legyőzheti Svájcot az első meccsen, és ezzel a továbbjutás is meglehet a foci Eb-n

“A helyi hatóságokkal együttműködve megteremtettük annak a lehetőségét, hogy a magyar szurkolók találkozhassanak egymással Kölnben és együtt vonulhassanak a meccsnek otthont adó stadionhoz. A találkozási pont szombaton 10 órakor nyit, a menet pedig várhatóan dél körül indul el a mérkőzés helyszíne felé” – nyilatkozott Sipos Jenő.

Magyar szurkolók vonulnak a Puskás Arénához a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő magyar válogatott Franciaország elleni mérkőzésére a Dózsa György úton 2021. június 19-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A szóvivő emlékeztetett, mindenki a saját felelősségére vesz részt a szurkolói vonuláson, és természetesen mindenkire a német szabályok érvényesek. Hozzátette,

ha bárkinek bármilyen problémája adódik, akkor a konzuli szolgálatot tudja keresni, ezért az MLSZ azt javasolja a drukkereknek, hogy regisztráljanak és kérjenek konzuli védelmet.

Biztonságpolitikai szakértő: A foci Eb-re kilátogató állami vezetők, hírességek jelenléte is emeli a terrorfenyegetettséget

“Fontos információ, hogy aki érvényes belépőjeggyel rendelkezik, az a mérkőzés napjától egészen másnap 18 óráig ingyenesen és szabadon utazhat a kölni tömegközlekedési eszközökön. Személygépjárművel nem érdemes érkezni, mert a stadion körül nem lesz parkolási lehetőség, ezért javasoljuk a tömegközlekedés igénybe vételét” – mondta Sipos Jenő.

Az MLSZ szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a stadion kapuit 12 órakor nyitják, a szurkolóknak pedig érdemes időben érkezniük a zökkenőmentes bejutás érdekében. A stadionban és környékén leginkább bankkártyás fizetésre van lehetőség, az arénába pedig természetesen nem lehet bevinni sem szúró- és vágófegyvert, sem pedig más, a testi épséget veszélyeztető eszközt. Az MLSZ azt javasolja, hogy A4-es méretnek megfelelő táskánál nagyobbat, illetve ételt és italt senki ne vigyen magával a stadionba.

Sipos Jenő jelezte, hogy a legfrissebb információkat az UEFA EURO 2024 applikációban, valamint az MLSZ honlapján és közösségi oldalain is folyamatosan közzé teszik, ezért javasolják a szurkolóknak, hogy töltsék le az applikációt és kövessék a szövetség kommunikációs felületeit.

(MTI)

Címlapkép: Magyar szurkolók a Magyarország – Izrael felkészülési labdarúgó mérkőzés előtt a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 8-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre