Hölvényi György, a KDNP EP-képviselője Európa jövőjéről és a vallás szerepéről indít párbeszédet

Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője A mi Európánk címmel pódiumbeszélgetés-sorozatot kezd 2023 őszén Budapesten, amelynek célja a párbeszéd erősítése Európa jövőjéről és a vallás szerepéről az európai és hazai társadalomban.

A sorozat első beszélgetésére Az egyházak és a vallási intézménynek szerepe az európai társadalomban címmel kerül sor 2023. szeptember 8-án 17 órától, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola dísztermében.

A rendezvény célja, hogy a résztvevők közösen gondolják át, hogy milyen jövőképet kínálhatnak Európában a keresztény értékek a következő nemzedékek számára, valamint mit gondolnak az egyházak és a politikusok a 21. századi kereszténydemokrácia lehetőségeiről.

A bevezető gondolatokat Hölvényi György és Dr. Christiaan Alting von Geusau, a bécsi székhelyű Katolikus Döntéshozók Nemzetközi Hálózatának elnöke mondja, a pódiumbeszélgetésbe bekapcsolódik Fr. Manuel Barrios Prieto, az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Tanácsának főtitkára, valamint dr. Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára.

Az eseményen részt vesznek az Erasmus+ program keretében francia, nagyváradi és budapesti fiatalok is a Kovács K. Zoltán Alapítvány szervezésében.

A címlapképen Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője látható. Fotó: MTI/EPA/Vael Hamzeh

Iratkozzon fel hírlevelünkre