Kutatás bizonyítja, hogy a magyar családok nem törtek meg a járvány alatt

A Lelki egészség világnapján a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért műhelykonferenciát tartott „KINCS Közérzet Kutatás” címmel. A rendezvényen beszédet mondott Beneda Attila, családügyekért felelős helyettes államtitkár, Fűrész Tünde, a KINCS elnöke.

Beneda Attilacsaládügyekért felelős helyettes államtitkár beszámolt arról, hogy a test és lélek egymással szorosan összefügg. Kiemelte, hogy Magyarország a depresszió országa és még hosszú út vezet ahhoz, hogy egy lelkében, szellemében egészséges és versenyképes társadalom lehessen a magyar. Ehhez mosollyal kell tekinteni egymásra, pozitívabba kell látni a problémákat. Hangsúlyozta, hogy testünket kellőképpen karban kell tartani, ezért fontos a rendszeres testmozgás és a sport. A belső energiák felszabadulása ugyanis a lélekre is visszahat.

„A kormányzat igyekszik a lehetőségeihez képest minden támogatást megadni. Erős családokból épülhet fel egy erős nemzet.” – jelentette ki Beneda Attilacsaládügyekért felelős helyettes államtitkár.

Fűrész Tünde a Kopp Mária Intézet elnöke beszámolt arról, hogy a 21 hónapig tartó reprezentatív telefonos kutatásuk 2020 novemberében kezdődött és 2022 szeptember elejéig tartott. A kutatás fő célja, hogy a magyarok biztonságáról, egészségéről, közérzetéről kérdezzék az embereket. Minden hónapban 1000 főt kérdeztek meg telefonon, hogy a KINCS közérzetkutatás eredményét végrehajthassák. A kutatási eredmény szerint 2020 novembere és 2022 szeptembere között a magyarok – egy 10-es skálán – 7,4 pontosnak érzékelték helyzetüket.

A kutatás részletes eredménye elérhető a Kopp Mária Intézet honlapján.

 

Fűrész Tünde: A boldogságra vannak receptek

Hornung Ágnes: Az idős ember nem teher a családban

Roma családoknak is segítenek a családügyi intézkedések

Kiemelt képünk forrása prostooleh/Freepik

Iratkozzon fel hírlevelünkre