Imádkozzunk Fodor Tamás gyógyulásáért!

„Elindulunk… előre köszönünk minden imát, drukkolást, és jelenléti támogatást a szentmisén!!!” – ezzel a buzdítással indította az idén ősszel startoló keresztény könnyűzenei képzést Fodor Tamás. Két nappal ezelőtt a Weiner Leó Katolikus Iskola tanára rosszul lett, egészségügyi állapota váratlanul kritikussá vált. A zenész életveszélyes állapotban jelenleg is kórházban fekszik. Imádkozzunk közösen a zenész felépüléséért, valamint hogy Isten akarata nyilvánuljon meg az ő életében!

Budatétényben virrasztást, közös imádságot szerveztek a barátok és ismerősök Fodor Tamás állapotának javulásáért fohászkodva. A képzett muzsikust keresztény könnyűzenei körökben leginkább a Só együttesben végzett alkotói tevékenysége és a mindenki felé egyaránt jó szíve alapján ismerik.

Emellett lelkes támogatója minden olyan programnak és eseménynek, amely a keresztény könnyűzenét igényesebbé teheti. Az apostagi Ladik Fesztivál állandó résztvevőjeként az általa szerzett találkozó-himnuszt idén is elénekelte az újraindult „ladikosok” nagy örömére. A Katolikus Zenei Tábor keresztény könnyűzenei képzésének állandó tanáraként mindent megtesz azért, hogy a keresztény könnyűzene stílusában alkotó fiatalok fejlődését elősegítse.

„Legyetek hát tökéletesek, amint mennyei Atyátok tökéletes! Ha az oltárnál szolgálsz, ne érd be kevesebbel”

– olvasható a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola keresztény könnyűzenei képzésének mottója, amelynek vezetője Fodor Tamás. Ez a sorvezetőnek választott igehely Tamás zenei és lelki hozzáállását is jól érzékelteti. Nem véletlen, hogy az Eljöttünk Hozzád című karácsonyi oratórium zeneszerzőjeként fontosnak találta, hogy több évtized távolságából leporolja az eredeti darabot, hogy az még tökéletesebben hordozhassa az örök üzenetet.

Mindjárt kezdődik valami, csak még várni kell – Fodor Tamás a Vasárnapnak

„A valóságban (értsd: Liturgia) azonban éppen a kezdetnél vagyunk. Akik még hallgattak bakelitlemezt, emlékeznek arra a pár másodpercre, amikor a korong már forog, a tű már rajta van, de a zene még nem szól. Csak az a tipikus sercegés jelzi, hogy nyugi, már mindjárt kezdődik valami, de most még várni kell” – fogalmazta meg korábban adventi gondolatait Fodor Tamás, katolikus énekes dalszerző, a Só együttes vezetője.

Most pedig, hogy te a lélegeztetőgépen küzdesz az életért (az Életért), nagyon sokan vagyunk veled ezekben a múlni nem akaró másodpercekben.

„A korong már forog, a tű már rajta van, de a zene még nem szól.” Hajrá, Tamás bátyó! Te küzdj és győzz Isten tökéletes akarata szerint,

mi pedig imádkozunk érted és a szeretteidért! Köszönjük, hogy ebben a helyzetben is – jóllehet ezúttal szótlan bátyi bölcsességgel – azt dicsőíted, aki téged megalkotott. Szeretünk.

Gável András

 

Fodor Tamás: Írd már meg a dalt, itt a téma

Címlapkép: Szennyes Krisztián/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre