Újabb tömeges kereszténymészárlás Nigériában

President Buhari

37 keresztényt gyilkoltak meg brutális kegyetlenséggel augusztus 24-én este Nigéria Plateau államában – közölte a Reuters jelentésére hivatkozva az International Christian Concern.

„A fegyveresek házról házra jártak, meggyilkolva az ott lakókat Yelwa Zangamban, kedden késő este. A hadsereg katonái nehezen jutottak a helyszínre, mivel az odavezető hidat lerombolták”– nyilatkozta a nigériai katonai szóvivő.

A támadást feltételezhetően dzsihadista fuláni pásztorok követték el, amely mára a negyedik leghalálosabb terrorista csoporttá vált. A fulánik kezéhez már 2019-ben több vér tapadt, mint a hírhedt Boko Haraméhoz. A kormány rezignáltsága nyilvánvalóan bátorítólag hat a terroristákra, főként hogy Muhammadu Buhari elnök egyik legerőteljesebb megnyilatkozása ez ügyben mindössze annyi volt, hogy elismerte: a Boko Haram az akcióival valóban keresztényeket célozhat.

A tömeggyilkosság önmagában is tragikus, azonban messze nem egyedülálló, sem az elmúlt évtizedben, sem az elmúlt évben, sem az elmúlt hónapban.

A fulánik támadásait a nyugati liberális média jellemzően pusztán földtulajdonlás fölötti konfliktusok hozadékaként állítja be, a fuláni dzsihadistáknak azonban nyíltan vállalt célja az, hogy a keresztényeket teljesen kiűzze Nigéria északi részéről, illetve mindazokról a területekről, amelyekre jogot formálnak.

Három nőt gyilkoltak meg terroristák katonai barakkok mellett

Száz halottból csupán párat említenek, mert csak ők voltak muszlimok

Időzített humanitárius és migrációs bombáról beszélt Azbej Tristan

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre