Kétszázötven házat gyújtottak fel, nem zavarta őket semmi és senki

– se a rendőrség, se a hadsereg...

Július 31-én, a helyiek által fuláni fegyveresekként azonosított terroristák támadássorozatot hajtottak végre Nigéria Miango körzetében – jelentette az International Christian Concern (ICC). A támadókat senki nem akadályozta tervük végrehajtásában.

Az Irigwe Fejlesztési Szövetség (IDA) vasárnapi közleményében megerősítette: 250 házat égettek porig egy „háborítatlan és zavartalan” támadássorozat folyamán.

„Hét embert gyilkoltak meg, többen megsérültek, őket meg nem nevezett kórházakban ápolnak. Több mint negyven hektárnyi, különböző ültetvényekkel bevetett földet semmisítettek meg teljesen […]. Több házkörüli tárgyat és háziállatot pedig elvittek”– áll a közelményben.

Az ICC egyik nigériai forrása körbejárta az említett helyszíneket, és elmondta: 9 embert lőtt sebbel ápolnak, és több mint 22 ezren kényszerültek otthonuk elhagyására.

A beszámolók szerint a hadsereg sokkal inkább áll (vallási okok miatt) a szélsőséges iszlám tanokat valló fuláni fegyveresek oldalán, semmint a keresztény földművesekén. 

„A martalócok gyújtogató ámokfutását a biztonságiak csak végignézték, anélkül, hogy egy szót is szóltak volna”– közölte a Concern meg nem nevezett forrása.

 

Többet szeretne tudni a nigériai helyzetről? Ide kattintva tovább olvashat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre