A világbajnoki címvédő franciák ellen javíthatunk

Magyarország szurkolók

Szombaton 15:00-kor Budapesten, a Puskás Arénában fogadja Magyarország a világbajnoki címvédő Franciaországot. A 2016-os EB rendezői 5 éve ezüstérmet szereztek a kontinensviadalon, idei szereplésüket győzelemmel kezdték Németország ellen. Nehéz feladat elé néznek a magyar játékosok, ám a Portugália elleni mérkőzés képét figyelembe véve a pontszerzés sincs teljesen kizárva.

Kedden 0:3 arányban győzött ellenünk a címvédő Portugália, ám a játék képe nagyon nem ilyen eredményt mutatott. Ahogy az élő közvetítésünkben is olvasható, a magyar válogatott dicséretet kiérdemlően hajtott és küzdött, végül pedig állva haltak meg a pályán. Schön Szabolcs még egy gyönyörű gólt is szerzett, ám azt végül les miatt elvette a török játékvezető. Az utolsó néhány percben végül beindult a Portugál gőzhenger, Cristiano Ronaldoék három gólt is lőttek Gulácsi kapujába – megjegyzendő, hogy ezekből a második tizenegyesből jött össze.

A szurkolók a vesztes mérkőzés után is állva éltették a csapatot, az egész stadion együtt énekelte a Himnuszt a nemzeti tizenegy játékosaival. Az erkölcsi győzelem a miénk lett, ahogy azt mondani szokás, ám most itt a lehetőség, hogy a valódi is meglegyen – vagy legalább egy csúnya 0:0-lal megszerzett egy pont.

A válogatott ezúttal is a végsőkig harcolni fog

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapatának tökéletesen kell játszania szombaton a világbajnok franciák ellen a Puskás Arénában, a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, derül ki az MTI tudósításából. Az olasz szakvezető a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, az ellenfélnek húsz világklasszis játékosa van, így nehéz megmondani, milyen összeállításban lép majd pályára.

„A franciák vélhetően hét mérkőzésre készülnek, így lehet, hogy lesznek pihenő játékosaik. Ami minket illet, nem lehetünk fáradtak a torna negyedik napján, mindent megtettünk annak érdekében, hogy fittek és kipihentek legyünk. Nem szeretnék senkitől olyat hallani, hogy fáradt, tüzesnek kell lennünk, nem lehetnek ürügyek és kifogások”

– fogalmazott a tréner annak kapcsán, hogy a portugálokkal szembeni keddi összecsapás mennyit vett ki együtteséből.

„Franciaország biztos, hogy győzelemre fog játszani szombaton, ugyanakkor mi is nagyon szeretnénk jó eredményt elérni. Ennél is fontosabb azonban, hogy folytassuk a fejlődést, amin azóta átmentünk, mióta átvettem a csapatot. Sok területen javultunk, de az ilyen szintű ellenfelek komoly kihívás elé állítanak minket” – tette hozzá a tréner, aki szerint a válogatott ezúttal is a végsőkig harcolni fog.

 Nego Loic, a magyar válogatott francia származású játékosa kiemelte, nagyon különleges lesz számára a szombati összecsapás, mert bár a családja nagy része Franciaországban van, ő most maximálisan arra koncentrál, hogy Magyarországot képviselje.
„Én most itt vagyok, itt élek, ez az a csapat, amelyért harcolni fogok” – tette hozzá.

Franciaország be akarja biztosítani továbbjutását

Didier Deschamps, a világbajnok francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a magyar jól felépített, hatékonyan játszó csapat, így nehéz mérkőzésre számít szombaton a Puskás Arénában a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

A szakember a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: a magyarok olasz edzője, Marco Rossi szerkezetileg nagyszerű együttest épített fel, ráadásul ellenfelük a hazai közönség támogatását is élvezheti majd, ami ugyancsak sok pluszenergiát jelenthet számára.

„Ne felejtsük, Portugália ellen a 84. percig 0:0-ra álltak, sőt, ők szerezték az első, utólag érvénytelenített gólt. Hasonló mérkőzésre számítok, veszélyes ellenféllel találkozunk” – elemezte a magyar csapatot a játékosként és edzőként is világbajnok tréner.

A mérkőzés szombaton 15:00-kor kezdődik a Puskás Arénában. A jeggyel nem rendelkező szurkolók védettségi igazolvány birtokában a kijelölt szurkolói zónákban, vagy az M4 Sport csatornán követhetik figyelemmel a meccset.

A Vasarnap.hu szerkesztősége 10 óra 30 perctől élőben jelentkezik a Magyarország-Franciaország mérkőzést megelőző szurkolói vonulásáról, amely 11 órakor indul a Hősök teréről. Természetesen a mérkőzés eseményeit is percről percre követhetik nálunk! Hajrá, Magyarország!

 

Hatalmasat küzdöttünk, de kikaptunk: Magyarország – Portugália 0:3

Már tart a szurkolói vonulás Budapesten – helyszíni tudósítás

Idén is varázsoljatok nekünk valami szépet!

Kiemelt képünkön a magyar szurkolók a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának elsõ fordulójában játszott Magyarország – Portugália mérkõzés végén a Puskás Arénában 2021. június 15-én.  Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre