Szurkolókat kérdeztünk a magyar Eb-nyitányról

Így látták a 0-3-ra végződő Magyarország–Portugália mérkőzést a csapatot a helyszínen buzdító szurkolók.

Főszerkesztőnk, Vágvölgyi Gergely a szurkolói vonulást, majd Holvay Csaba és Trombitás Kristóf kollegákkal közösen a kedd esti mérkőzést is élőben közvetítette. Fotóriporterünk, Szennyes Krisztián szintén jelen volt a Hősök teréről a Puskás Arénába tartó vonuláson. A Vasarnap.hu szerkesztősége különösen nagy figyelmet fordít a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra, hiszen 2016-ot követően most újra szurkolhatunk a magyar nemzeti tizenegynek. Megkérdeztünk néhány, a mérkőzést a helyszínen megtekintő szurkolót, hogyan értékelik a meccset és az eredményt.

A Carpathian Brigade koreográfiája a Magyarország–Portugália mérkőzést megelőzően (Forrás: Facebook/Carpathian Brigade ’09)

 

Egy „civilben” a Ferencvárosnak szorító vidéki fiatal a válogatott játékát méltatta. Elmondta, hogy nagyon örül neki, hogy a magyar válogatott ismét részt vehet a kontinensviadalon. Úgy gondolja, hogy nem számít, hogy bekaptunk három gólt a portugáloktól, hiszen véleménye szerint az Eb-n részt vevő csapatok közül senkinek nem lenne szégyen Cristiano Ronaldóéktól ennyi gólt kapni. Kiemelte, hogy a világ egyik legerősebb támadósorát 84 percen keresztül tartottuk, ami megsüvegelendő teljesítmény.

Magyarország–Portugália Eb-mérkőzés előtti szurkolói vonulás (Fotó: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián)

A hangulatról a következőket mondta:

„Nagyjából egy órával a meccs előtt kijöttek a játékosok még öltönyben, és ami akkor beindult, az leírhatatlan, ahogy a mérkőzést megelőző vonulás is. Igazából a második félidőben, amikor jöttek a helyzeteink, már felrobbant a stadion, a lesgólról nem is beszélve. Nyilván a Fradi-meccseken is jó, hogy mindenki fradista, de itt teljesen más volt. 65 ezer magyar szurkoló, egy topstadionban, egy jó válogatottal, ráadásul egyértelműen volt keresnivalónk a pályán. Ez egy leírhatatlan érzés.”

Egy másik szurkoló azt mesélte el, hogy még fel se fogta az egészet. Magára a meccsre szinte nem is emlékszik, és tervezi, hogy utólag visszanézi. Ő szintén arról beszélt, hogy ezt az élményt leírni nem lehet, át kell élni. Biztos benne, hogy soha nem fogja elfelejteni.

Magyarország–Portugália Eb-mérkőzés előtti szurkolói vonulás (Fotó: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián)

Természetesen vannak néhányan, akik kárörvendtek, és boldogan lélegeztek fel, miután Portugália megnyerte a mérkőzést – de ők a kisebbség. A futballnak és különösen az Eb-n részt vevő magyar válogatottnak olyan mértékű összetartó ereje van, amire semmi más nem képes.

A Budapesten kiállított Eb-serleg (Fotó: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián)

Érdemes kiemelni a külföldi szurkolói visszajelzéseket. Azt lehet látni, hogy mind a szurkolás, mind a telt házas stadion elnyerte a futballszerető emberek szívét szerte a világon. Rengeteg pozitív hozzászólás, dicséret és támogatást kifejező bejegyzés született az elmúlt napokban.

Végre ismét nagyok lehetünk. Az erkölcsi győzelem a miénk. És ez az, amire igazán büszkék lehetünk.

 

Rácsai Ákos

Kiemelt képünkön 2021. 06. 15., Magyarország–Portugália Eb-mérkőzés előtti szurkolói vonulás (Fotó: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián)

Iratkozzon fel hírlevelünkre