Vágvölgyi Gergely: Egyre több az európai keresztényellenes cselekedet

Vágvölgyi Gergely szerint keresztényüldözésről még nem beszélhetünk, de az egyszerű vandalizmuson túlmutatnak az elmúlt évek eseményei Európában.

A vasárnap.hu főszerkesztője a Spirit Fm Magyarország segít című műsorában ezeket keresztényellenes gyűlöletcselekedeteknek nevezte, írja az atv.hu.

Keresztényellenes vandalizmus van Európában. Sajnos, végbemehet egy olyan forgatókönyv is, amelynek a végeredménye és konklúziója az, hogy a keresztények lesznek az üldözöttek az öreg kontinensen. Bár ez még messze van. Minden eszközzel küzdünk azért, hogy a kereszténység ne legyen egy üldözött vallás.

– fogalmazott Vágvölgyi Gergely.

Az esetek száma folyamatosan nő Európában. Noha ezek eltérő nagyságrendűek, de a temető gyalázástól kezdve egészen a templomokat érő firkálás-vandalizmustól a gyújtogatásig minden megtalálható a „palettán”.

A Vasárnap.hu főszerkesztője arról is szólt, hogy nemzetközi szinten is téma lesz a keresztényüldözés, indítanak ugyanis egy közös hírportált nemzetközi újságírókkal.

A cél, egy olyan hírportál, amely megmutatja az összes vonatkozó releváns információt angol nyelven a világ teljes közvéleményének. Azt remélem, hogy kialakul egy globális szerkesztőség keretében a híroldal, amely a leginkább releváns és átfogó képet mutat a keresztényüldözés kérdéskörében a világon.

Vágvölgyi Gergely szerint egy ilyen nemzetközi hírportál lehetőséget nyújt a Hungary Helps Programnak is, hogy a beszámolóik eljussanak a nagyobb nyilvánosság elé.

A teljes beszélgetés ide kattintva hallható.

(atv.hu)

Iratkozzon fel hírlevelünkre