Nálunk a Staykids is Szikra-díjas lenne

Jóllehet a járvány jól a bulik alá vágott, a Staykids Szikra-díjra jelölt nótája mégis felidézi bennünk az összes mögöttünk álló éjszakai szórakozásainkat. A dal keresztény érzékenységgel közelít a témához, mégsem mondhatnánk afféle „tabuzós” észosztásnak. Mindezt pedig egy igazán felébresztő zenei köntösbe öltöztették a srácok. Indulhat a buli – a bibliai „mindent szabad, de nem minden használ” szellemiségben! Van az a helyzet, amikor valamire nemet kell tudnunk mondani. És ez bár nehéz döntésnek nehéz döntés volt, de mondjuk ki bátran: döntöttem.

Minden a Nászúttal kezdődött

A Staykids megint hozta a formáját. Az egy évvel ezelőtti Nászút című számuk után most egy nagyon hasonló megközelítésből a bulik világát hozzák elénk. Nem bigottak, nincs bennük semmi képmutatás. A Jézust szeretni vágyó fiatal kihívásait mutatja meg a dal. Az éjszakai bulik világa, a barátokkal közösen mulatni szuper dolog, és ebben úgy is részt lehet venni, hogy Isten barátságában maradhatunk.

NO!

No! Ez az a szó, hogyha keresed! – kiáltja a refrén mintegy figyelmeztetésül a fülünkbe. Attól hogy nemet mondunk a tudatmódosító, egészségünket legyilkoló szerekre, még teljesen trendi fiatalok maradhatunk. Igaz, nagy a nyomás körülöttünk egy-egy ilyen döntés meghozatala esetén. Aki viszont nemet tud mondani az Istentől elszakító dolgokra, hihetetlen nagy szabadságot fog átélni. Nagyobbat, mintha akár egyszer is kipróbálta volna az „ismeretlent”.

Végh Máté és Ferencz Péter „Peet” dala közérthető, abszolút mai csomagolásban beszél az elkényelmesedett nyugati kultúrában élhető, radikális keresztény életről.

„Fontos, hogy lássák rajtunk, hogy mi, keresztények szeretjük egymást. Sajnos ezt is magyarázni kell manapság, hiszen a kereszténységtől különböző, más szellemi áramlatok szintén ezzel kampányolnak maguknak.

Úgy kell helyesen szeretnünk egymást, hogy közben szent szigorral meghúzzuk azokat a határokat, amelyeket a Biblia előrajzol számunkra. A mai világban ez jelenti a dicsőítő életformát”

vallotta meg a Staykids a lapunknak adott korábbi interjúban.

Döntöttem 

A fiúk update humorát jelzi, hogy a dal intermezzója egy kis dialógust is felvillant, amely a Füzesabonyi TV egyik videójának részletét idézi, amely már nem csak a fél, hanem az egész országot derítette jókedvre. „Nehéz döntésnek nehéz döntés volt, de döntöttem.”

Összességében egyikünk sem fogja keresztény kurzusnak érezni a zenekar határozott kiállását, hiszen egy olyan formába csomagolták az időtálló üzenetet, amelynek révén inkább meghívnak egy sokkal jobb és boldogabb életre, mintsem erővel tolják le azt a torkunkon.

Nálunk a Staykids a NO! című nótájával idén is Szikra-díjas lenne!

Gável András

 

 

 

 

Ha látják bennünk Krisztust, teljesítettük a küldetésünket – a Staykids a Vasárnapnak

Staykids: Első a lélek, aztán a test

A kiemelt kép forrása: You Tube

Iratkozzon fel hírlevelünkre