Caitlyn Janner szerint sem kéne transzneműeknek részt venniük női sportversenyeken

Az olimpiai aranyérmes, később transzneművé vált sportoló nem ért egyet a balodalon divatos hullámmal.

Caitlyn Janner ismert amerikai sportoló, 1976-ban megnyerte a montreáli olimpián a tízpróbát a férfiak mezőnyében. Ekkor ugyanis még William Bruce Jennernek hívták, és biológiai neme szerint élt. 2015-ben coming outolt, mint transznemű, nevét is ekkor változtatta meg. A 71 éves sportoló jelenleg egyébként a republikánusok kormányzójelöltje az ismerten nagyon baloldali Kalifornia államban.

Mindezek azért nagyon fontosak, mert Janner nemrégen a TMZ-nek adott nyilatkozatában kifejtette véleményét a biológiailag férfinak született személyek részvételéről a női versenyszámokban. Egy riporter megkérdezte Jennert, hogy mit gondol azokról az államokról, amelyek törvényt hoztak a lánysportok védelme érdekében a transznemű biológiai fiúk részvételétől, mire Jenner azt mondta: „Ez a kérdés az igazságosságról szól.

Ezért ellenzem, hogy a transznemű biológiai fiúk lánysportokban versenyezzenek az iskolában”

– mondta az olimpikon.

Ez egyszerűen nem igazságos. És meg kell védenünk a női sportszámokat az iskoláinkban”

– ismételte meg a transznemű sportoló.

Már több, mint öt állam megtiltotta a transznemű biológiai férfiaknak, hogy női sportágakban versenyezzenek. Harminc államban pedig „transzellenes törvényhozás” van folyamatban.

Nem maradtak el a támadások

Természetesen a magukat toleránsnak tartó balliberálisok ezúttal is megmutatták, hogy addig toleránsak az ellenvéleménnyel, amíg az maximum 5 százalékban különbözik az övékétől. Amennyiben teljesen mást gondol valaki a világról, mint ők, azt megsemmisítik – egyelőre még csak szavakkal. Ez történt Jennerrel is, számolt be róla a Breitbart. Az sem zavarta a neomarxistákat, hogy ha valakinek, akkor Jennernek van joga megnyilvánulni a kérdésben exsportolóként és transzneműként.

Sokan azt állították, hogy Jenner elárulta a transznemű mozgalmat. Transzellenesnek és öngyűlölőnek nevezték a hírességet megjegyzései miatt. A férfiból nővé vált transznemű modell, Plastic Martyr online jelentette be 62,9 ezer követőjének, hogy Jenner egy „öngyűlölő, hírnévribanc, aki visszaél a kiváltságaival és a platformjával”, mivel Jenner „ellenzi, hogy transz lányok női sportcsapatokban versenyezzenek”.

Charlotte Clymer, aki saját bevallása szerint „Író. Leszbikus. Veterán. Texasi.”, a következőt tweetelte: „Caitlyn Jenner transzellenes. Nem érti a tudományt, és a transzellenes emberek tudatlanságának kedvez.”

„Egyáltalán nem okoz gondot, hogy azt mondjam, Caitlyn Jenner támogatja és közvetlenül profitál a transzfóbiából” – tette hozzá a texasi leszbikus veterán, író.

Szerencsére elindulni látszik valami az Egyesült Államokban. A republikánusok vezette államok sorra tiltják meg transzneműeknek a lányok sportjaiban való részvételt, ezzel védve a sportolás szellemiségét és az egyenlő esélyeket. Az ilyen kiállások a józan ész mellett, mint amilyen Caitlyn Jenneré is volt, nagyon fontosak. Egyre több ember szeme nyílik fel, és egyre többen állnak ki a normalitás védelmében. Mindez pedig létfontosságú Joe Biden elnök szélsőségesen neomarxista kormányzásának árnyékában.

Félszáz nagyvállalat tiltakozik Texas „transzellenes” törvényjavaslatai miatt

Kiemelt képünk forrása: MTI/EPA/Miguel A. Lopes

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre