Félszáz nagyvállalat tiltakozik Texas „transzellenes” törvényjavaslatai miatt

transzneműek, sport

A Texasban üzleti tevékenységet folytató nagyvállalatok aláírtak egy nyilatkozatot, amelyben elleneznek két törvényjavaslatot. Az egyik megtiltaná, hogy a magukat nőként azonosító fiúk lányokkal együtt versenyezzenek, a másik pedig a kísérleti pubertásblokkolók használatát és a nemi diszfóriában szenvedő kiskorúak nemi csonkítását korlátozná.

Negyvenhárom vállalat minősítette „megosztónak” a törvényjavaslatokat, és aláírtak egy nyilatkozatot, amelyben kiállnak amellett, hogy transzidentitású sportolók is versenyezhessenek a lányok sportágaiban, és hogy kiskorúakon is elvégeztethessék az olyan elektív beavatkozásokat, mint a kettős masztektómia, a falloplasztika és az orchiektómia (herék eltávolítása).

„Aggodalommal látjuk, hogy újra felerősödnek az erőfeszítések, melyek arra irányulnak, hogy a transznemű fiatalokat kizárják a közösségükben való teljes körű részvételből, hogy kriminalizálják vagy betiltsák a legjobb orvosi ellátást, ami bizonyítottan életeket ment, vagy hogy korlátozzák az LMBTQ-emberek jogait számos más helyzetben, beleértve az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést és a receptek kiváltását”

– olvasható a Texas Competes, egy LMBTQ érdekvédelmi szervezet honlapján közzétett nyilatkozatban.

A nyilatkozatot aláírói között van többek között az Amazon, az American Airlines, az Apple, a Dell Technologies, a Dow, a Facebook, az IBM, a Levi Strauss & Co, a Microsoft, a PayPal és a United Airlines is.

Idén eddig Arkansas, Mississippi és Tennessee hozott olyan törvényeket, amelyek megtiltják a női identitású, de biológiailag férfi személyeknek, hogy lány sportágakban versenyezzenek. Több mint két tucat államban további törvényjavaslatokat terveznek hozni a kérdésben.

Arkansas törvényhozása nemrégen egy olyan javaslattal állt elő, amely nem engedélyezné a továbbiakban a Planned Parenthoodnak és egyéb abortuszszolgáltatóknak, hogy állami iskolákban tartsanak felvilágosítási programokat gyermekeknek. Erről portálunk is beszámolt. Alabama államban a kiskorúakon végzett nemátalakító műtétek betiltását célzó javaslatot a helyi törvényhozás elfogadta, most a kormányzón a sor, hogy aláírásával szentesítse azt.

Bár Joe Biden már első száz napja alatt bebizonyította, hogy a halál pártján áll, és az abortusz támogatása mellett számos egyéb, például transzjogokat támogató rendeletet hozott, jó látni, hogy van még remény a tengerentúlon. A jobboldali, republikánus vezetésű államok szerencsére továbbra is az élet és a józan ész pártján állnak, és kiállnak a normalitás mellett.

(Christianpost.com)

Betilthatják az abortuszklinikák iskolai tevékenységét Arkansasban

Joe Biden lett minden idők legabortuszpártibb elnöke

Kiemelt képünk forrása: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre