Betilthatják az abortuszklinikák iskolai tevékenységét Arkansasban

Az arkansasi törvényhozás elsöprő többséggel fogadott el egy törvényjavaslatot, amely megtiltaná a Planned Parenthoodnak és más abortuszszolgáltatóknak, hogy az állami iskolákban folytassanak tevékenységet – derül ki a Breitbart beszámolójából.

A jogszabály, amelyet hétfőn az állami szenátus 27:5 arányban, korábban pedig az állami képviselőház 73:18 arányban fogadott el, megtiltaná, hogy a Planned Parenthood, és a hozzá hasonló abortusszal foglalkozó cégek szexuális felvilágosító programokat nyújthassanak gyerekeknek.

Most Asa Hutchinson republikánus kormányzón a sor, hogy aláírásával törvényi szintre emelje a javaslatot, ám irodája még nem kommentálta, hogy meg fogja-e ezt tenni, vagy sem.

A The Christian Post megjegyezte, hogy ha Hutchinson mégsem írná alá a törvényjavaslatot, a törvényhozásnak csak egyszerű többségre lenne szüksége a vétó felülbírálásához. Nemrégen történt már példa hasonlóra az államban. Akkor egy olyan törvényt vétózott meg a kormányzó, amely megtiltotta volna az identitászavarban szenvedő kiskorúak hormonkezelését és nemük műtéti úton történő átalakítását. Szerencsére a törvényhozás végül egyszerű többséggel törvénybe iktatta a javaslatot.

Egyébként a kormányzó márciusban aláírt egy olyan törvényt, ami betiltotta az államban az abortuszok elvégzését, kivéve azokat az eseteket, ahol az édesanya életének megmentése a cél.

Tüntetés a Planned Parenthood és az abortusz ellen.

Életpártiak menete Arkansas fővárosában. Forrás: Facebook / Arkansas Right to Life

Gloria Pedro, a Planned Parenthood Great Plains (az abortuszklinika-hálózat regionális szervezete – a szerk.) képviselője a The Christian Post szerint elítélte a törvényjavaslatot.

„A diákjaink alapfokú oktatását nem szabad veszélyeztetni a törvényhozás félrevezető politikai programja miatt”

– mondta Pedro.

Jerry Cox, az arkansasi családi tanács képviselője azonban pozitívan nyilatkozott, jó törvényjavaslatnak nevezte a jogszabályt, amely segíteni fog abban, hogy a Planned Parenthood és más abortisták ne férjenek hozzá Arkansas állami iskoláihoz.

A Planned Parenthood egyébként egy nonprofit szervezet, ami több, mint 600 abortuszklinikával rendelkezik szerte az Egyesült Államokban. 104 éves működése óta a neve szinte összeforrt a magzatgyilkosságokkal. Emellett egyébként a nemátalakító beavatkozásokban is élen jár a halálpárti cég. Hála Arkansas jobboldali politikai vezetésének, hamarosan még eggyel kevesebb államban tudják folytatni infernális tevékenységüket.

(Breitbart)

Már az iskolásokat sem hagyja békén az abortuszklinika-hálózat

Iratkozzon fel hírlevelünkre