Győzelem: Missouri az első abortuszmentes állam Amerikában

Végre létezik abortuszmentes térség az Amerikai Egyesült Államokban. A Planned Parenthood St. Louis-i állomása volt az utolsó abortuszklinika Missouriban, amely terhességmegszakításokat végzett. Az intézmény ugyan még nem zárta be teljesen a kapuit, de pár hónapja már nem ad műtéti időpontokat. Az abortusz lehetőségét választó nőket jelenleg az Illinois-i Planned Parenthood szervezethez irányítják.

A St. Louis-i létesítmény még az abortuszklinikák között is nagyon rossz hírű volt. Az elmúlt években 75 orvosi vészhelyzetet dokumentáltak náluk és 2019-ben az állami egészségügyi vezetők a „többszörös életveszélyes abortuszokra” hivatkozva megpróbálták visszavonni az engedélyüket, ami sajnos akkor nem sikerült.

Missouri egyébként az életvédelem élharcosának számít a szövetségi tagállamok között, ugyanis 2019-ben egy olyan törvényt hoztak a térségben miszerint tilos kioltani a magzat éltét, ha az orvos már látja annak szívhangját. Ez általában a terhesség 6. hetében szokott bekövetkezni.

2021-ben az Americans United for Life nevű szervezet a 8. legéletvédőbb helynek kiáltotta ki Missouri államát. Az életvédők sorában egyébként Arkansas áll az első helyen, azt követi Louisiana, Oklahoma, Mississippi, Indiana, Kansas és Arizona.

Minden határon túlmegy a Planned Parenthood elnökének újévi kijelentése

Az Operation Rescue nevű abortuszellenes szervezet legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy 2020-ban 45 abortuszklinika zárt be Amerika szerte. Ezek közül 24 intézményben végeztek műtéti beavatkozásokat, 21-ben pedig gyógyszeres, tablettás úton történő terhességmegszakításokat. A jelentés arról is beszámol, hogy New Yorkban 9-el csökkent az abortuszklinikák száma, Washingtonban 3-al, Connecticutban, New Jerseyben és Texasban pedig 2-vel kevesebb létesítmény működik az előző időszakhoz képest.

A kép forrása: Operation Rescue honlapja

Troy Newman, az Operation Rescue elnöke 2021-re óriási összecsapásokat jósol az „abortuszkartell” és az életpárti mozgalmak között. Newman megígéri, hogy bármilyen kihívás is nehezítse a munkájukat, a szervezet továbbra is azon lesz, hogy minél előbb egy abortuszmentes Amerikát építsen fel, amelyben a jövő nemzedéke meg tud születni.

Életet mentettek az abortuszklinika előtt karácsonyi dalokat éneklő keresztények

Forrás: Operation Rescue, Lifenews

A kiemelt kép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre