Életet mentettek az abortuszklinika előtt karácsonyi dalokat éneklő keresztények

Az életvédő aktivisták már hetedik éve járják az Egyesült Államok abortuszklinikáit, hogy az ünnepi időszakban karácsonyi énekeikkel reményt adjanak és a születés csodáját hirdessék a magzatukat elvetetni szándékozó édesanyáknak.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellenére az abortuszklinikák sajnos továbbra is nyitva tarthatnak az Egyesült Államokban. A Pro-Life Akció Liga vezetője, Eric Scheidler a Christian Postnak adott interjújában kifejtette: a legtöbb nő félelmében dönt az abortusz mellett, erre pedig a koronavírusos időszak csak még jobban rásegít.

A vírustól, a szeretteink elvesztésétől és az egzisztenciális problémáktól való rettegés csak felerősíti a hezitáló nőkben az abortusz gondolatát.

A liga alapítója azt is elárulta, hogy a „Béke az anyaméhben” elnevezésű projektjüket egy keresztény feminista története inspirálta.

Katrina Zeno személyes drámája felhívja az emberek figyelmét arra, hogy még borzasztóbb, ha valaki épp karácsonykor, Jézus születésének ünnepekor veteti el magzatát. Katrina sosem tudja már a karácsony ünnepét örömmel megélni, mert minden szenteste a meg nem született gyermekére emlékezteti.

– Többek között az ő javaslatára kezdtünk a karácsonyi dalok éneklésébe, hátha ezzel még több édesanyát mentünk meg az életében örök nyomot hagyó, fájó emlékektől – mondta.

A keresztény aktivisták akciója számos sikert tudhat magáénak, a jelek szerint ugyanis a karácsonyi dicsőítések ereje megérinti a megkeményedett anyai szíveket. – Múlt héten, a floridai Jacksonville-ben egy nő a lányával együtt ment abortuszra, de amikor meghallották a dalokat, a kislány elsírta magát. Aktivistáink utánuk mentek, elmondták, hogy miért énekeltek, és a hölgy végül úgy döntött, hogy megtartja a gyermekét – mesélte boldogan Eric Scheidler.

Az elmúlt évek tapasztalatai egyébként azt mutatják, hogy

az Egyesült Államokban összességében csökkent az elvégzett abortuszok száma a korábbi esztendőkhöz képest, mely tendencia mindenképpen örömre adhat okot.

A Betegségszabályozási és Megelőzési Központ összesítésében 50 állam adatait gyűjtötte össze. E szerint közel 612 ezer terhességmegszakítást végeztek 2017-ben, 2018-ban pedig 620 ezret – az Államokban ezek a legalacsonyabb éves számok az abortusz 1973-as legalizálása óta.

További kedvező hír, hogy az Egyesült Államokban 2015 óta 127 darab független abortuszklinika zárt be,

ebből 41 az utóbbi két évben – derül ki az Abortusz Gondozás Hálózatának jelentéséből. Az Államokban végrehajtott terhességmegszakítások közel 58 százaléka történik ezeken a független abortuszklinikákon. A Planned Parenthood nevű hírhedt szervezet egymaga a nemzet abortuszainak 37 százalékáért felelős… A bezárások ténye azért is örvendetes, mert többnyire ezek a független intézmények vállalják a késői, 22. hét után elvégzendő abortuszokat.

Forrás: Christian Post, CBN, Abortion Care Network

 

Kiemelt képünk forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre