Azapeet szólóprojekt első dala: Bennem ég

Azapeet debütált Bennem ég című dalával

A többszörös Billboard-listás Peet Project zenekarból ismert Ferencz Péter szóló projektbe kezdett „Azapeet” névvel! A rendkívül sokoldalú zenész mainstream pop, rock, funky és dicsőítő dalok írását tervezi a jövőben. Bizton megállapíthatjuk, hogy a szólóprojekt első bemutatkozó klippje Andelic Jonathan Áldom című számának méltó folytatása.

Andelic Jonathan számával éppen befejeződött a Dal 2021. Az Áldom társszerzője és producereként is megismert Peet, azaz Ferencz Péter egy pillanatra sem lassít, de még nem is szusszan meg. Az előadó azonnal érkezik az „Azapeet” néven futó szólóprojektjének első, bemutatkozó szerzeményével, amely az első szeretetről közérthető, „kódjeles” formában megfogalmazott és dalba öntött üzenet és tanúbizonyság. Leginkább implicit hitvallás.

Már a Dal 2021 online akusztikus versenyének győztes produkciójánál is megfigyelhettük, hogyan képes utat törni minden nyitott szívű hallgató felé az evangéliumi örömhír. A „Bennem ég” még fokozottabban megfelel ennek az elvárásnak és szándéknak. Így Isten érintése, „tüze” észrevétlenül és erőszakmentesen tud megperzselni bárkit a valódi és el nem múló szeretettel.

„Három-négy éve készülnek ezek a dalok. Mindig az időből volt kevés, az energia megvolt bennem” – mondta az M2 Petőfi TV-nek adott interjújában az Azapeet Projekt vezető zenésze. Hozzátette: „Volt olyan dal, ami 2018-ban íródott, ezek közül volt, amit leporoltam. A »Bennem ég«, amivel most debütáltam, most született, amely mutatja a szólóprojekt sajátos stílusát. Kicsit poposabb, helyenként rockosabb beütésű, de a hegedűt nem tudtam elengedni.”

Gável András

 

 

Jota akusztikus dalára még a színpad is beleremegett

Vége a Dalnak – megvan az év dala

A kiemelt kép forrása: Facebook/Azapeet

Iratkozzon fel hírlevelünkre