Az életvédő alaposan gatyába rázta Lukácsi Katalint

Lukácsi Katalin a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik alapítója és elnökségi tagja. Ez esetben azonban az eddiginél is jobban mellényúlt a végzettségét tekintve hitoktató: a lengyelországi eseményekre reagálva az abortuszpárti tüntetők mellett kezdett el kampányolni. Meuwissen Lídia Lelle, a Pro Life Hungary szervezetének életvédő vezetője alaposan helyretette a keresztényietlen, életellenes megnyilvánulást.

„Nagyon sok indulat és érzés kavarog bennem a lengyel eseményekkel kapcsolatban. Nagyon megsebez az a megközelítés, amely az egész tüntetéseket és elégedetlenségeket a magzati életekre egyszerűsíti, mondanám inkább torzítja le. A tűzzel játszik az, és az Örökkévaló türelmét hívja ki, aki bűneivel és saját gyarlóságával való szembesülés helyett piciny, tehetetlen és kiszolgáltatott életek mögé bújik” – kezdi a keresztényinek éppen nem nevezhető kifakadását Lukácsi Katalin.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja egy korábban szerzett cikkét vezette fel az idézett mondatokkal. Már maga a cikk is gyomorforgató kijelentésektől hemzsegett, egyebek közt olyan kijelentések találhatók benne, mint: „aki a biztonságos abortusz jogáért tüntet, nem magzatok elpusztításáért tüntet”. Lukácsi Katalin szerint – aki egyébként halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket oktatott hittanra – külön kell választani a polgári törvényeket a kereszténység és a Biblia útmutatásaitól.

Lukácsi Katalin, a Viszlát Kétharmad aktivistája a Facebookon meghirdetett, liberális-ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráción Budapesten, a Kossuth téren 2018. április 14-én. A résztvevõk az Operaháztól vonultak a térre. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meuwissen Lídia Lelle – aki az általa képviselt szervezettel közösen vallja, hogy az élet ajándék, és aki szerint minden ember megérdemli a lehetőséget, hogy megélje a születésnapját, és ez a kiállás egyáltalán nem hit kérdése, hanem egyszerű tény – Lukácsi Katalin saját szavait felhasználva mutatott rá a keresztény tanítástól már fényévekre járó hitoktató markáns tévedéseire, mi több, szándékos ferdítéseire.

„Megértem, hogy sok indulat és érzés kavarog Önben a lengyel eseményekkel kapcsolatban. Átérzem, hiszen jelenleg Varsóban élek, és a tüntetések és az ezzel járó megnyilvánulások a mindennapjaim részei” – indította válaszát Meuwissen Lídia Lelle. Kifejtette: rendkívül megsebezte, hogy valaki a magzati élet megvédését az emberiséggel szembeni bűnnek titulálja.

„Valóban a tűzzel játszik az, aki az Örökkévaló türelmét kihívja, különösen, ha az egyik gyermeke azon kis életek ellen szólal fel, amelyeket Ő alkotott és formált meg. Terroristának hívni azokat, akik minden erejükkel felszólalnak azokért, akik nem tudnak felszólalni magukért, pedig úgy vélem, rendkívül türelempróbáló lehet Neki” – írta az életvédő válaszában.

Meuwissen felhívta az életvédőket gonoszsággal megvádoló mozgalmár hitoktató figyelmét, hogy a #köszianyu kampány senkit nem vádol, hanem csak egyszerűen hálás azért az életért, amelyre az édesanyánk igent mondott, illetve a Varsó városát szanaszét rongáló gyűlöletre szeretettel válaszol.

„A tüntetésen fültanúja voltam annak, ahogy az abortuszt dicsőítik, és elmesélik, hogy menny ire gyönyörű (!) volt az abortuszukat átélni. Ha Ön velük ért egyet, hát legyen…” – fűzte hozzá az életvédő a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik alapítójának és elnökségi tagjának címzett válaszában.

„Ha esetleg a valódi szeretet, elfogadás és a legkisebbekért való támogatásba fektetné az energiáját ahelyett, hogy ócsárolja azokat, akik ezt teszik, talán többet tehetne Isten országáért” – zárta üzenetét Meuwissen Lídia Lelle, a Pro Life Hungary szervezetének életvédő vezetője.

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásunk:

#köszianyu: többdimenziós kiállás az életért és Lengyelországért

Kiemelt képünk forrása: MTI/Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre