Boszorkányok pedig nincsenek – sosem tartotta jó vezetőnek Márki-Zay Pétert a „teológus” pártturista

„Strigákról pedig, akik nincsenek, semmiféle említés ne essék” – szól Könyves Kálmán híres mondása, mégis túl magas labda Lukácsi Katalin, az Egységben Magyarországért korábbi egyházpolitikai felelősének elvonulása a közéletből.

Persze ezen meglepődni nem kell, hiszen Kati igazi pártturista: kezdetben az MDF színeiben indult önkormányzati képviselőjelöltként, majd csatlakozott a KDNP-hez, híres kilépése után pedig a Viszlát, kétharmad mozgalom vezetője lett, ezt követően került a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségébe. Az utóbbi időben felröppent a hír, miszerint a teológus fontolgatja a szerzetesi életet, de azon sem lepődnénk meg, ha néhány év múlva otthagyná a rendet is.

A teológus leírása szerint ez nem a volt miniszterelnök-jelölttel szembeni felállás, pusztán számvetés a történtekről,

mi kereszténydemokraták viszont tudjuk milyen az, amikor Kati szóban barátsággal válik el, a gyakorlatban pedig annak ellenkezője következik be.

A Lukácsi-féle hátbadöfést mára az ellenzék is megtapasztalhatta, hiszen egy kiszivárgott belső levél szerint a teológus

sosem tartotta jó vezetőnek Márki-Zay Pétert,

továbbá egy másik posztban szó szerint dilettánsnak nevezte azt a stábot, amellyel ő és az ellenzéki miniszterelnök-jelölt együtt dolgozott a kampányban.

Forrás: Lukácsi Katalin/Facebook-képernyőfotó

A politikus azt is sérelmezte, hogy Márki-Zayt sikerült „összegyurcsányozni”, ami azért lássuk be nem volt nehéz, hiszen az ellenzéki összefogás egyik jelentős támogatója a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció volt.

Forrás: Facebook/Lukácsi Katalin-képernyőfotó

Minden alkalommal ez történik, amikor Kati a prófétai magasságokból visszaérkezik a magyar valóságba – amely szerinte a vidéki ember butaságát, a nyájszellemet, az elit befolyásoló hiányát és az antidemokráciát jelenti.

Boszorkányok pedig nincsenek, így több betűt nem is érdemes rá pazarolni, úgy gondolom most már az ellenzékkel együtt közösen kívánhatunk jó pihenést Katinak, sokáig távol a közélettől.

Lukácsi Katalint nem zavarja a pápaellenes kampány

A címlapkép forrása: Facebook/Lukácsi Katalin

Iratkozzon fel hírlevelünkre