Tizenkétezer önkéntes vesz részt a Szeretethíd nevű önkéntes akcióban

Kárpát-medence-szerte több száz templom, játszótér és közpark szépül meg szombaton és vasárnap a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretethíd nevű önkéntes programjához, amelyhez idén tizenkétezren csatlakoztak.

A Magyar Református Szeretetszolgálat közleményében hozzátette: több önkéntes csoport az orosz-ukrán háború elől menekülőket segíti szendvicsekkel vagy gyermekprogramokkal.

Juhász Mártont, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatóját idézve azt írták: a program idei jelmondata a Szeretethíd Kárpátaljáért, A Szeretethíd második napján például Debrecenben kárpátaljai családoknak szerveznek egész napos programot – ismertette az ügyvezető igazgató, hozzátéve:

a háború kirobbanása óta több mint négyezren jelentkeztek önkéntesként a szervezethez, sokan a segítőpontokon az ellátásban segítenek, míg mások tolmácsolást vagy szálláshelyet ajánlottak fel segítségként.

A Szeretethíd – Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok a szeretetszolgálat egyik legnagyszabásúbb programja, amely 2009-es indulása óta már több tízezer embert szólított meg önkéntes tevékenység végzésére Magyarországon és a környező országok magyarok lakta településein. A legtöbb csoport ilyenkor környezetét igyekszik szebbé tenni, így több tucat játszótér, közpark, templomudvar és temetőkert is megszépült a programnak köszönhetően. Másik jellemző segítő tevékenység az idősek, betegek vagy fogyatékossággal élők felé fordulás: zenés-verses műsorokkal vagy saját készítésű süteményekkel is megörvendeztették már az önkéntesek az évek alatt a környezetükben élőket – olvasható a közleményben.

(MTI)

A címlapképen Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója a csehországi tornádó károsultjainak szánt adományokat pakolja a szervezet központi raktárában Budapesten 2021. június 25-én. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre!