Dezinformálj te is!

„Nem igaz vádakkal választást nyerni,

az nem igaz országhoz vezet.”

Aki „lent” lakik vidéken, azaz Márki-Zay-i értelemben vett „egyszerű, tudatlan” falusi ember, talán találkozhatott már a „Nyomtass te is!” című hiánypótló kiadvánnyal, amelyet „pártoktól független hetilap” megnevezéssel dobálnak be a postaládákba egy újságíró vezetésével, akit MZP nemrégiben nemes egyszerűséggel „szent embernek” nevezett. Merthogy a misszió nem kisebb, mint eljuttatni az Igazságot az országnak azon szegleteibe, ahol az emberek kizárólag a közmédiát érik el – a vonatkozó honlap térképe szerint ilyen, „a hiteles információktól elzárt” település például Budakeszi, Szeged, valamint Telki is, ahol ezek szerint az átlagosan félmilliót kereső helyiek készülékein az M1 mellett maximum a Cseh Kettő jön be.

De arra az esetre, ha valakihez még nem jutott el az úgynevezett szamizdat (amelyet a képek tanúsága szerint véletlenül pont az ellenzék kampányanyagaival együtt terjesztenek), lapozzuk fel közösen a legutóbbi számot, csak hogy tényleg mindenki képben legyen, melyek is a Pártoktól Független Tények.

„Az ellenzék szerette volna, ha a[z általuk kezdeményezett] népszavazás az országgyűlési választások napjára esik, de a Fidesz politikusai már jelezték, hogy meg fogják akadályozni ezt” – olvasható az egyik független-objektív cikkben, úgy is mint „igazság”.

Sajnos (talán helyhiány miatt) nincs nevesítve, mely gonosz kormánypárti politikusok és pontosan miként gátolják meg azt, ami az ellenzék kínos bénázása miatt eleve tökéletesen lehetetlen; ellenben azok kedvéért, akik esetleg nem háborodtak volna fel kellőképpen a fideszes ármányon, a tájékoztató kiadvány rámutat: „Ez azért is rossz, mert így külön kell majd megszervezni a népszavazást, aminek költségeit már évekkel ezelőtt is ötmilliárdra becsülték.” Értjük, hogy ne értenénk: Orbán a hibás, amiért a hétpárti ellenzéki konglomerátum az oly tettrekész értelmiségi hátországával együtt nem bírt megszervezni egy ujjgyakorlatnak minősülő aláírásgyűjtést, néhány héttel azelőtt, hogy egy komplett ország összes ügyének vezetését vállalnák magukra lelkesen.

Ezért bár kinyílik a bicska a zsebben, amikor „független felvilágosítás” címén szégyentelen hazugsággal etetik a megvezethetőnek vélt választópolgárokat, az azért megnyugtató, hogy a szerző egyáltalán nem hisz az ellenzék választási győzelmében

– különben nem sajnálkozna amiatt, hogy egy későbbi időpontban külön meg „kell” majd szervezni a népszavazást. Hiszen kormányváltás esetén a dolog eleve okafogyottá válna.

Ugyanezen lapszámból megtudhatja továbbá az olvasó, hogy „a járvány első szakaszában a magyar háztartások fogyasztása 4,6 százalékkal zsugorodott”, nagyobb mértékben, mint például Romániában (ahol egyébként 4,3 százalék a vonatkozó adat, micsoda különbség). Ebben az esetben maga a hír igaz, csakhogy árnyalná némileg a helyzetet, ha kiderülne, az uniós átlag -8,1 százalék volt; Ausztriában például 9,2 százalékos csökkenést mértek. Természetesen megértem, hogy egy „független” lap nem triumfál a viszonylag kedvező mutató felett, de azért látványos életszínvonal-csökkenésnek sem kellene eladni azt, hogy a 2020-as karantén idején nem tapostuk egymást a plázákban. Legalábbis ha a hiteles és objektív tájékoztatás a cél.

Aztán van még itt egy olyan hír is, miszerint „A fideszesek vizsgák nélkül is elvégezhetik az egyetemet” – így, határozott névelővel, minden fideszes kvázi. Részemről bőven szégyennek és védhetetlennek tartom, hogy egyes egyetemi oktatóknál, egyes vizsgákon „baráti” protekcióra lehetett szert tenni

(könyörgöm, maradjon az ellenzéki politikusok privilégiuma, hogy nem találják a szakdolgozatukat),

ezért nem világos, miért kell ebből a független-objektív hírgyárban azt kihozni, hogy aki fideszes, annak vizsgáznia se kell egyáltalán, senkinek, mind megkaphatja a diplomát a kezibe ingyér’. Vagy ellenzéki körökben nem minősül eléggé zaftos hírnek az, hogy 1-1 vizsga le volt előre zsírozva? Ennyi náluk belefér? Szomorú lenne.

Hogy Dobrev Klára szemrebbenés nélkül hazudik a remélt választóinak (európai demokrataként gondosan cenzúrázva minden olyan kommentet, amely utalni merészel a valós tényekre), az az alapértelmezett működésmód.

Na de ugye vele szemben Márki-Zay Péter és Lukácsi Katalin gyakorló keresztények, vallásuk tiltja a hazugságot, lételemük a békességszerzés – így mégiscsak lehangoló, hogy tevőlegesen támogatnak és terjesztenek százezerszámra egy olyan kiadványt, amely konkrét hazugságokkal és hatásvadász hergeléssel igyekszik szavazatokat szerezni számukra a kisemberektől. Tényekkel ez nem menne?

S ha arrafelé ez jelenti a propagandával szembeni igaz, pártoktól független híradást, akkor vajon milyennek képzeljük el az ellenzéki konglomerátum propagandamentes közmédiáját?

Francesca Rivafinoli

Álhírgyár a Szemlőhegyen

 

Csúnyán le tetszett bukni, sajnos

 

Para, ahogy ez a nő hazudik

Címlapkép: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre