A gyermekrablások ellen tüntettek Pakisztánban

szelektiv

Alig kezdődött el a 2022-es év, máris legkevesebb négy keresztény lányt raboltak el és kényszerítettek házasságra muzulmán férfiakkal Pakisztánban. A Union of Catholic Asian News hírportál azt írta, a pakisztáni emberjogi szervezetek megelégelték az állam passzivitását a jelenséggel szemben. A Voice of Justice (igazság hangja) elnöke szerint az országban működő végrehajtó szervek nem tudnak, vagy nem akarnak szembeszállni az emberrablókkal és erőszaktevőkkel.

Január 17-én a pakisztáni emberjog védők tüntetést szerveztek a Karashi Sajtó Klubban, hogy felhívják a figyelmet a változás szükségességére. Ilyas Samuel, a Voice of Justice szóvivője elmondta, korábban már nyújtottak be petíciót a kormánynak, aminek semmi eredménye nem lett.

„Nőkkel szembeni erőszak és gyermekbántalmazás folyik az országban. Mivel a kormány nem tesz ez ellen semmit, egyre növekszik az erőszak mértéke”

– mondta Samuel. Felszólította a kormányt, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az elkövetők elnyerjék méltó büntetésüket. 

Carol Noreen, katolikus nőjogi aktivista kiemelte, hogy az áldozatoknak megfelelő orvosi és pszichológiai támogatást kell biztosítani, hogy fel tudják dolgozni az őket ért traumákat. Ezen felül kérte a pakisztáni kormányt, hogy mutasson hajlandóságot az országban folyó szexuális erőszak megállítására, valamint a bíróságok a továbbiakban ne vádlottként kezeljék az áldozatokat.

A Vasarnap.hu-n többször is beszámoltunk már a pakisztáni keresztény lányokat érintő egyre erősödő veszélyről.

Idén eddig egy 14, egy 15, egy 16 és egy 17 éves lányról tudunk, akiket elraboltak, akaratuk ellenére az iszlám hitre térítettek, majd házasságra kényszerítettek.

A lányokat legtöbbször egy ismerős, akár a család barátja vagy szomszédja rabolja el. Általában kifigyelik, hogy merre járnak gyakran, és a megszokott útvonal egyik pontján várnak rájuk. Gyakori eset, hogy az iskola elől, boltba menet, vagy akár saját otthonukból viszik el őket erőszakkal.

Forrás: UCA News

Kiskorú keresztény lányokat kényszerítenek hozzá muzulmán férfiakhoz

Harminc évvel idősebb férfival kényszerítettek házasságra egy keresztény lányt

Címlapkép: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre