Harminc évvel idősebb férfival kényszerítettek házasságra egy keresztény lányt

Pakisztánban

Elraboltak és muzulmán szomszédjával házasságra kényszerítettek egy tizennégyéves fiatal keresztény lányt Pakisztánban. A szülők a helyi hatóságokhoz fordultak, hogy kiszabadítsák lányukat a negyvenötéves férfi kezei közül.

A tizennégy éves Mahnoor Ashraf január 4-én tűnt el, nem sokkal azután, hogy nyolcéves unokaöccsével vásárolni indult egy közeli boltba. A fiú szerint Mahnoort 45 éves szomszédjuk rabolta el. A lány szülei azonnal a szomszéd házához rohantak, hogy kiszabadítsák a lányukat. Miután egyiküket sem találták ott, jelentették az emberrablást a rendőrségen.

Január 5-én a szülők írásos feljelentést tettek az elkövető ellen, a megbízott nyomozó azonban szándékosan lassan reagált, tekintve, hogy az elkövető muszlim volt.

„Végül január 7-én Ghauri (az elkövető) családja tájékoztatott minket, hogy Mahnoor még január 4-én áttért az iszlám vallásra, és hozzáment Ghauri-hoz” – mondta a lány bátyja a Morning Star Newsnak. „Ghauri ugyanabban az utcában lakott, mint mi” – folytatta a fiú. „Jó kapcsolatot ápolt a családunkkal, nem tudom, mikor tervelhette ki Mahnoor elrablását.”

Az apa azzal próbálta meggyőzni a rendőröket, hogy lánya kiskorú volt a házasság időpontjában. Ugyanakkor az iszlám házasságlevél szerint Mahnoor 19 évesen ment hozzá a férfihoz, noha a születési anyakönyvi kivonata szerint 2007-ben született. Mivel ez utóbbit a keresztény egyház állította ki, a szülők már minden reményüket elvesztették, hogy a bíróság nekik ad igazat.

Ez sajnos egyáltalán nem kirívó eset Pakisztánban. Ahogy a Vasarnap.hu-n is megírtuk, Pakisztánban napi szinten erőszakolnak meg, rabolnak el és kényszerítenek keresztény lányokat a muzulmán vallás felvételére, majd házasságra, náluk jóval idősebb férfiakkal. Ha sikerül eljárást indítani az elrablók ellen, a bíróság többnyire a muzulmán férfiak javára dönt, és a családoknak esélyük sincs visszakapni lányukat, aki sok esetben még tízéves sincs.

Forrás: Persecution.org

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

Iratkozzon fel hírlevelünkre