Márki-Zay Pétertől a kampánypénzek elszámolását követeli Kész Zoltán

Kész Zoltán a Mindenki Magyarországa Mozgalom vidékért felelős alelnöke szerint a tisztességről nem beszélni kell, hanem akként viselkedni. Éppen ezért nyílt levélben arra szólította fel Márki-Zay Pétert az egységes ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltjét, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítóját, hogy számoljon el a közös ellenzék kampánypénzeivel.

Az egykori országgyűlési képviselő Facebook bejegyzésében azt írja, hogy az MMM-ben betöltött vezetői tagságának fenntartását attól teszi függővé, hogy hónap végéig a hódmezővásárhelyi polgármester el tud-e számolni.

„Az elszámolás az én szememben két dolgot jelent. Egyrészről, fillérre pontosan megtudjuk, hogy mire költötte el az MMM a támogatók pénzét, illetve kiderül a nyilvánosság számára az is egyértelműen, hogy az adományozóktól a kampányra átutalt támogatásokból a megmaradt összeget milyen módon juttatja vissza az MMM az adományozókhoz”

– írja Kész Zoltán.

Kész Zoltán Márki-Zay Péternek címzett nyílt levele. (Forrás: Facebook/Kész Zoltán)

A kampányra adott összegek sorsával kapcsolatban a héten egyébként több ellenzéki politikus is azt mondta, hogy elszámolást nem kaptak az MMM-től. A közös ellenzéki kampánycsapat dolgozói szerint több mint 100 millió forint az adományként kapott összeg. Kész Zoltán attól tart, hogy a volt miniszterelnök-jelöltje az összeget saját, új pártja építésére fordíthatja.

„Gondolom, mondanom sem kell, hogy az adományozók által egyértelműen célhoz kötötten adott támogatásokat nem a célra felhasználni (például pártot építeni belőle) lopás, amelyet a pártban senki nem tűr el”

– írja az MMM alelnöke.

Kész Zoltán mellett egyébként a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőségéből Üveges Gábor és Lukácsi Katalin is arról beszélt, hogy nem szeretnének Márki-Zay Péter új pártjához csatlakozni. Utóbbi a HírTv-ben arról beszélt, hogy a volt miniszterelnök-jelöltnek önvizsgálatra van szüksége. 

Boszorkányok pedig nincsenek – sosem tartotta jó vezetőnek Márki-Zay Pétert a „teológus” pártturista

Kaszab Zoltán: Immár teljesen világos – a baloldal átverte a választóit

Milliárdokba kerülhet az országnak a baloldali összefogás

Címlapkép: Kész Zoltán/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre!