Értékvesztett teológus érdekpolitizálásának históriája

Valamikor 2022-ben megfogadtam, hogy több betűt nem pazarlok Lukácsi Katalinra, de sajnos mindig kikívánkozik belőlem az érthetetlenség, amikor újabb és újabb abszurd politikai fordulatokat és irányt vesz közéleti szerepvállalása.

Azt már évekkel ezelőtt megírtam, hogy számomra mennyire érthetetlen, hogy olyasvalaki, aki annak idején a KDNP-ből (és IKSZ-ből) való kiválását első sorban azzal a csalódottsággal magyarázta, hogy a kormánypártok szembe mennek Ferenc pápa retorikájával, ami a migrációt illeti, hogyan képes összekötni életét olyan közéleti szereplőkkel, akik egyenesen szemben politizálnak a Szentatyával.

Lukácsi Katalint nem zavarja a pápaellenes kampány

Mert itt most már nemcsak egy párt vagy politikus melletti kiállásról beszélhetünk, hanem több ellenzéki “államember” támogatásáról, mint Karácsony Gergely, a Momentum európai képviselői (és jelöltjei), Cseh Katalin és Donáth Anna személyében vagy akár az új messiás, Magyar Péter.

Szóval egy magát keresztények valló teológus nyugodt szívvel ajánlja azon értékvesztett politikai szereplőket, akik olyan érdekek mellett állnak ki, mint az eutanázia, abortusz, genderizmus vagy a nemzet elárulása — esetleg egy kis asszonyveréssel fűszerezve.

Egyik se pápai, egyik se keresztényi.

Lukácsi Katalin keresztény meggyőződése ellenére mégis tiszta szívvel adja le a voksát azokra, akik ezeket képviselik.

Nem kívánom hosszú bekezdésekben megírni, milyen úton jutott el Kati oda, hogy most éppen Juhász Péter oldalán induljon képviselőjelöltként az V. kerületben, de az már az ellenzék sanyarú helyzetét is jól lerajzolja, hogy olyasvalakit tudtak csak képviselőjelöltnek indítani, aki egyébként rendszeresen szembeköpi azokat, akiket kezdeti állítása szerint sikerre akar vinni — lásd legutóbb Márky-Zay Pétert.

Boszorkányok pedig nincsenek – sosem tartotta jó vezetőnek Márki-Zay Pétert a „teológus” pártturista

A címlapképen Lukácsi Katalin közéleti szereplő beszédet mond a Közös ellenzéki tüntetés a szabadságért, a korrupció ellen! címmel szervezett demonstráción a II. kerületi Bem téren az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján, 2018. október 23-án. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre