Online előadói kurzus a Szikrán

A Szikra Projekt a keresztény könnyűzene kiemelt és központi szakmai fóruma Magyarországon. A szervezet által eddig támogatott produkciók művészei hétről hétre osztják meg tapasztalataikat az alkotási folyamatok hátteréről. Betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé, és megláthatjuk, mennyi mindennek kell történnie addig, amíg egy dalt a végleges formájában hallhatunk.

Számos keresztény zenész és előadó mesélt már az elmúlt hetekben arról, hogy honnan pattan ki az a szikra, amely aztán egy dal formájában lángolni kezd. Szabó Balázs, Fóris Rita, Bolyki György és mások után a sorozat elmúlt epizódjában Dobner Illés mesélte el, hogyan alkotnak közösen feleségével. A videóból végigkövethetjük a hangszerelési megfontolásokat, egyesével belehallgatva a különböző hangsávokba. Az előadó részletesen elmagyarázza az egyes hangszínek kiválasztásának okát. A végeredmény magáért beszél. Íme!

A május 13-i adásban Gável Gellért számol be az alkotás általa megélt tapasztalatairól. Az Eucharist Legbelül című új albumának születésével kapcsolatban – a Szikra Projekt előzetese alapján – várhatóan elmondja majd, miért fontos számára, hogy előbb a zenei szövet szülessen meg, amelyhez tematikában és lüktetésben aztán a muzsikához komponált szöveg igazodhat.

Kiemelt képünk forrása a Szikra Projekt.

További olvasásra ajánlott írásunk:

A Szikra-díj nem csupán egy elismerés és gála

Iratkozzon fel hírlevelünkre