A járványhelyzet elkaszálta a Pécs Pride-ot, de már keresik az új időpontot

Az első hazai Pride-vonulás szervezői bejelentették: a buli nem vész el, csak egyelőre átalakul, az online térbe viszik át a „meleg méltóság” témakörét. De azért a felvonulás sem marad el – nyugtatták meg az érdeklődőket.

Közösségi oldalán tudatta a Pécs Pride szervezősége, a Diverse Youth Network, hogy a koronavírus ellenére megtartják a baranyai megyeszékhelyen a Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivált, amelybe tagozódva került volna sor egyébként a pécsi homoszexuális felvonulásra is májusban – ha nem szólt volna közbe a koronavírus-járvány. Ez utóbbi időpontját folyamatosan keresik – nyugtatták meg az érdeklődőket.

A program egy része pedig átköltözik az online térbe, a részletelet már közzé is tették: lesz szó transz- és emberi jogokról, gyűlöletbűncselekményekről, és előadást tartanak a vallás és az LMBT viszonyáról is. 

„Egy olyan időszakban, ahol a távolságtartás és a bizonytalanság meghatározóivá váltak mindennapi életünknek, fontos, hogy időt és teret adjunk egymásnak, felszólalóinknak és nézőinknek egyaránt. Ez az egyetlen útja most annak, hogy találkozhassunk egymással!” – olvasható a szervezők kvázi indoklásában.

Egyre hangosabban tiltakoznak a Pécs Pride ellen

Házasság heti partit tartanak az LMBTQ-sok Pécsett – a tolerancia jegyében

Iratkozzon fel hírlevelünkre