Egyre hangosabban tiltakoznak a Pécs Pride ellen

A családi élet értékeinek hangsúlyozása egyre fontosabbá válik

A Diverse Youth Network LMBTQ-felvonulás szervezésébe kezdett Pécs Pride 2020 néven, azonban a helyiek többsége határozottan elutasítja a provokatív felvonulást. A pécsi nagycsaládosok online petíciót indítottak, és jelezték: itt az ideje népszerűsíteni a hagyományos családmodellt.

Egyre többen írják alá a Nemet mondok a Pécs Pride-ra, hogy ne lehessen Pécsett provokatív LMBTQ-felvonulást tartani! elnevezésű online petíciót, amelyet egy pécsi édesapa, Kovács István és barátai indítottak el még január közepén. Az aláírók száma már átlépte a nyolcezret.

Házasság heti partit tartanak az LMBTQ-sok Pécsett – a tolerancia jegyében

A Magyar Nemzeten megjelent írásból kiderül, a petíció elindítói szerint a pécsi felvonulás szervezői

a Budapest Pride csapatának támogatásával emberjogi köntösbe csomagolva próbálnak mások számára megbotránkoztató LMBTQ-felvonulást szervezni Pécs Pride 2020 néven.

A tiltakozók határozottan elutasítják a rendezvényt, mint mondják: „ne hagyjuk szó nélkül, emeljük fel a hangunkat az ellen, hogy egy több ezer éves történelmi városban, a gyermekek és családok szeme láttára provokatív, megbotránkoztató programot szervezhessenek”.

Elmondásuk szerint ez a rendezvény nem szolgálja a jó szándékú melegek érdekeit, sőt, nekik árt a legtöbbet. A pécsi Pride ellenzői hangsúlyozzák:

Ne akarjanak a nemzetiségekre, vallási felekezetekre hivatkozva, ki tudja, milyen politikai háttér érdekében utcára vonulni! Nem a meleg emberekkel van probléma, hanem a felesleges provokációval!

Új kihívások előtt a házasok 

„Mi, családos emberek a családi életet és annak örömeit többé-kevésbé magánügynek tekintjük, és nem hirdetjük ezt” – nyilatkozta a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület elnöke, Herbert Gábor. Hozzátette: azt tapasztaljuk, hogy családban élni élethosszig tartó boldogságot és örömet eredményez, akár a gyerekeken, akár az unokákon keresztül. Majd egyszer csak megjelenik egy bróker a piacon, és nagyon erős marketinggel elkezd egy teljesen rossz minőségű terméket hirdetni. Mi, házasok pedig értetlenkedve nézzük, hogy a bróker nagyon sok embert megtéveszt – fogalmazott képletesen Herbert Gábor. 

A Nagycsaládos Egyesület elnöke szerint a házas emberek kihívás elé érkeztek, mert

ha nem hirdetik, hogy milyen nagy öröm és boldogság forrása a család és az abba születő gyermekek, illetve unokák, akkor lesz valaki, aki tévútra viszi az embereket. 

Az ügyben megszólalt Csizmadia Ervin, a pécsi Fidesz-frakció vezetője is, aki elmondta, továbbra is azt gondolja, hogy a hagyományos családmodell jelenti a magyar jövőt. Ennek megfelelően is képviselik a magyar családokat a pécsi közgyűlésben. Mindent meg kell tenni a fiatal pécsi családokért, hiszen nélkülük nincs jövő – mutatott rá a politikus. 

A Pécs Pride ellen tiltakozó petíció a linkre kattintva érhető el. 
Kimelt képünk forrása: pixabay.com

Kapcsolódó írásaink: 

Házasság heti partit tartanak az LMBTQ-sok Pécsett – a tolerancia jegyében

Tiltakoznak a helyiek a Pécs Pride ellen

Iratkozzon fel hírlevelünkre