Tiltakoznak a helyiek a Pécs Pride ellen

Múlt héten szerdán kezdett aláírásgyűjtésbe a magát pécsi édesapaként bemutató Kovács István és néhány barátja. Azért küzdenek, hogy megakadályozzák a májusra tervezett pécsi homoszexuális felvonulást. Az aláírások száma kedd délutánra meghaladta a hatezret.

A petíció kiírói felhívásukban ismertetik, a szervező Diverse Youth Network a Budapest Pride csoport támogatásával tervezi megtartani a sokak által provokatívnak tartott vonulást idén májusban. Kovács István hangsúlyozza: nem mehetünk el amellett, „hogy egy több ezer éves történelmi múltra visszatekintő városban kívánnak egy felháborító és megbotránkoztató felvonulást szervezni, családok és gyermekek szeme láttára”.

Pécs egyik online hírportálja, a Pécsi Újság azt írja: Péterffy Attila, Pécs polgármestere és a városvezetés eddig még nem reagált a tervezett eseménnyel kapcsolatban, ami talán még jobban élezi a helyzetet.

A Diverse Youth Network honlapján az olvasható, hogy a baranyai megyeszékhelyen „Identitásom Szabadsága” címmel szeretnének hatnapos emberi jogi fesztivált szervezni, melynek része lenne az első vidéki homoszexuális felvonulás, a Pécs Pride 2020. A városlakók jelentős része azonban, úgy tűnik, elutasító a tervekkel kapcsolatban. Kovács István úgy fogalmaz: „Pécs befogadó város, itt békében élhet bárki, nincs szükség a feszültségkeltésre”.

Iratkozzon fel hírlevelünkre