Házasság heti partit tartanak az LMBTQ-sok Pécsett – a tolerancia jegyében

Hetek óta borzolja a kedélyeket Pécsett, hogy májusra homoszexuális felvonulást szerveznek a városban, tapasztalt, Budapest Pride-os támogatással. A Pécs Pride ellen már aláírásgyűjtés is indult, a tiltakozók száma mára megközelíti a hétezret. Sokak jóérzését sérti, hogy az ellenzéki városvezetés alá került megyeszékhelyen – a vidéki nagyvárosok között példátlan módon – erősödik az LMBTQ-lobbi.

Feltűnő mértékben aktivizálódott az elmúlt időszakban az LMBTQ-lobbi Pécsett. Lehetséges, hogy a vidéki nagyvárosban eddig is „búvópatakként” csordogált egy jelentős létszámmal bíró homoszexuális réteg, de sokan inkább arra tippelnek, hogy a fővárosból exportálták a déli határszélre az „eszmét”, egyszerűen azért, mert a városvezetésben bekövetkezett váltás (konzervatív-jobboldaliról balliberálisra) ideális közeget kínál mindehhez.

Arról már beszámoltunk, hogy a Budapest Pride szervezőinek hathatós támogatásával gőzerővel szervezik annak vidéki kiadását, a Pécs Pride-ot, amely ellen már gyűlnek az aláírások – egyelőre nem tudni, hogy ennek lesz-e gyakorlati jelentősége, de az mindenképpen borítékolható, hogy egy ilyen jellegű parádét a vidéki Magyarország torkán nem lesz egyszerű lenyomni.

Az LMBTQ-lobbi ugyanakkor minden erejével azon van, hogy ez sikerüljön, időről időre hírt adnak magukról. Nagy erőkkel hirdetik „Wannabe Reset” elnevezésű nyitópartijukat is, amelyre – mikor máskor? – éppen a házasság hetében kerül sor a város Expo Centerében. A partiprogram nem túl cizellált – miért is lenne az –, de lesz zene és tombola is, melynek főnyereménye egy üveg whiskey.

A buli zártkörű lesz, a jegyeket 2500 forintért, elővételben árulják, a részvételi szándék jelzését pedig (elég rendhagyó módon) telefonon várják. Mint hirdetik, ők nem diszkriminálnak, heteroszexuális embereket is szívesen fogadnak. Ezzel együtt sem állnak túl jól, eddig összesen harmincan jelezték az esemény közösségi oldalán, hogy ott lesznek.

Vidéken tényleg nem lesz könnyű…

Tiltakoznak a helyiek a Pécs Pride ellen

Iratkozzon fel hírlevelünkre