Roger testvér bátorító gondolatai a megpróbáltatások idejére

A taizéi közösség alapítója, Roger testvér számos nehézségen, megpróbáltatáson ment keresztül mind a háború, mind a nyomor, mind a felekezetek közti párbeszéd útján. Felemelő gondolatait osztjuk meg az Olvasókkal, melyek sok esetben a megpróbáltatások idején születtek. Ezzel kívánunk kitartást és reményt a koronavírus okozta kihívások idejére.

  1. Isten csak szeretni tud.
  2. Formáld olyan hellyé otthonodat, ahol mások mindig szívesen vannak, a békesség és a kölcsönös megbocsátás házává!
  3. Az igazi öröm elajándékozza önmagát.
  4. Amikor jönnek a viharok, amikor oly kevés fény pislákol a homályban, akkor ne húzódjunk vissza önmagunkba, hanem induljunk felfedező útra! Ennek során kiderül, hogy épp a nehézségek alakítják ki bennünk a mindenki felé kitáruló szívet.
  5. A szeretet és az együttérzés Istene nem oka a szenvedésnek, de képes értelmet adni neki. Nemcsak örömteli események kelthetik fel alkotókedvünket.
  6. Őrizd meg magadban a benső csöndet, hogy Krisztusban maradhass!
  7. Nem kereshetjük az egységet a megosztás által, nem kereshetjük egyesek rokonszenvét azon az áron, hogy másokkal szembefordulunk.
  8. Ha szívbéli bizalommal fognál hozzá mindenhez, akkor messzire, nagyon messzire jutnál.
  9. A feltámadt Krisztus eljön, hogy az ember szíve mélyén meggyújtsa az ünnep fényeit.
  10. Egyedül nem sokra viheti az ember. De együtt, közösségben, Krisztus szeretetének leheletétől átjárva a pusztaságból utat törhetünk a közös teremtés oázisa felé.

 

+ 1 Isten sohasem zárja el az utakat. Mindig újakat nyit, bármilyen keskenyek legyenek is azok. Út mindig létezik. Ezt a keskeny utat azonban csak személyesen lehet végigjárni. A saját bensőnkben, személyiségünk mélyén kell végigjárnunk a kiengesztelődés útját.

Kiemelt kép: A német könyvkereskedelmi szövetsége békedíját veszi át a Taize ökumenikus testvériségének alapítója és tagja, Roger Schütz. – Wikipedia

Iratkozzon fel hírlevelünkre